Hava Durumu

Starbucks'tan Rusya kararı!

Dünyaca ünlü kahve devi Starbucks, 15 yılın ardından Rusya’dan tamamen çekileceğini ve Rusya’daki yaklaşık 2 bin çalışanına 6 aylık ödeme yapacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Starbucks'tan Rusya kararı!

McDonald's ve Exxon Mobil gibi dünyaca ünlü şirketlerin ardından ünlü kahve devi Starbucks da 15 yılın ardından Rusya’dan tamamen çekileceğini açıkladı.

Rusya’da 130 şubesi bulunan firma, yaklaşık 2 bin çalışanına 6 aylık ödeme yapacağını aktardı. Starbucks CEO'su Kevin Johnson geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı saldırıların ardından Starbucks’ın tüm ürünlerinin sevkiyatı da dahil olmak üzere Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldığını bildirmişti.

130 MAĞAZASI VAR

Rusya'daki ilk mağazasını 2007'de açan Starbucks'ın ülkede lisans sahibi Alshaya Group tarafından işletilen 130 mağazası bulunuyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Rusya'daki operasyonlarını gözden geçiren şirketlerin sayısı da artış göstermeye devam etmişti.

Son olarak McDonald's, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çıkacağını ve operasyonlarını satma sürecini başlattığını açıklamıştı.

COCA-COLA FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

Amerikalı içecek devi Coca-Cola, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin "kalbimiz Ukrayna'daki bu trajik olayların akıl almaz etkilerine katlanan insanlarla" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Coca-Cola'nın Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığı, koşullar geliştikçe durumun izlenmeye ve değerlendirilmeye devam edileceği kaydedildi.

NESTLE BAZI ÜRÜNLERİN SATIŞINI DURDURDU

İsviçre merkezli yiyecek ve içecek markası Nestle, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından, Rusya'da faaliyet göstermeye devam ettiği için gelen tepkilere daha fazla dayanamayarak ülkedeki KitKat ve Nesquik ürünlerinin satışlarını askıya aldığını duyurdu.

Bir Nestle sözcüsü, şirketin Rusya'da satışı yapılan kahve ve evcil hayvan maması gibi ürünlerin de satışının askıya alınacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.