Hava Durumu

Altın borcu olanlar dikkat! O rakama gelince...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kararı sonrası sert bir şekilde gerileyen dolar ve altın için Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken tahminler geldi. Memiş, gram altında alım fırsatına ilişkin 950 liraları işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın borcu olanlar dikkat! O rakama gelince...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) TL ticari krediler için yeni kararını açıkladı. Bununla beraber dolar kuru hızlı bir geri çekilme ile 16,49 TL'yi, gram altın ise 1000 TL psikolojik bandını aşağı yönlü kırarak 968 TL'yi gördü. Peki altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? A Haber'de yayına katılan Finans Analisti İslam Memiş, BDDK'nın kararını değerlendirirken, döviz ve altın piyasası için beklentilerini açıkladı.

"Dolar ve altın için düşüş sürecek mi" sorusunu yanıtlayan Memiş, "Kurum ve kuruluşların önümüzdeki dönemde yeni kararlar açıklayabilir. Temmuz ve Ağustos aylarında kur ataklarından ziyade biraz daha dengelenen gerileyen bir süreç olarak öne çıkabilir" dedi.

Memiş, altın alım satımı yapanların, düğün yapacaklar olanların, altın borcu olanların 950-1000 TL bandında alım yapmasının uygun olacağını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.