Hava Durumu

Araç sürücüleri dikkat! 6 bin 440 TL cezası var...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren flaş karar ortaya çıktı. Bunu yapan sürücülere tam 6 bin 440 TL para cezası kesilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
Araç sürücüleri dikkat! 6 bin 440 TL cezası var...

Türkiye'de trafik kazalarını azaltmak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından çeşitli kurallar belirleniyor.

Bu kurallara uymak zorunlu iken, kuralların ihlali durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.

Trafiğin düzenli ve güvenli akışını sağlayan kuralların ihlali durumunda idari para cezaları veriliyor. Son zamanlarda, sürücülerin sıkça yaptığı hatalardan biri olan emniyet şeridi ihlali özellikle dikkat çekiyor.

Yetkisi olmadığı halde emniyet şeridini kullanan sürücülere 6 bin 440 TL para cezası kesiliyor. Bu durum özellikle büyük şehirlerde, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerde sıkça karşılaşılan bir sorun haline geldi. Emniyet şeridinin gereksiz yere kullanılması, trafik akışını olumsuz etkileyerek büyük bir sorun oluşturuyor.

EMNİYET ŞERİDİ İHLALİNE 6.440 TL PARA CEZASI

Yolların en sağ kısmında bulunan güvenlik şeridi olarak da bilinen kesintisi olmayan, düz çizgiden oluşan emniyet şeridi trafik akışına dahil sayılmıyor. Belirli durumlar dışında araçların emniyet şeridini kullanmaları yasak.

Emniyet şeridi araçların kullanımına kapalı olmakla beraber kaza, araç arızalanması gibi durumlarda sürücülerin araçlarını emniyet şeridine çekip, trafiğin aksamasını önlemesi sağlanıyor.

YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANACAK

Emniyet şeridini kullanabilecek diğer araçlar ise trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar. Gereksiz yere emniyet şeridini kullandığı tespit edilen sürücülere ise 2024 yılında yeniden değerleme oranına göre zamlanan şekilde para cezası kesilecek.

Geçiş üstünlüğü bulunmayan araçların emniyet şeridini kullanması durumunda bu ihlalin cezası 6 bin 440 lira olacak. Cezayı alan sürücünün bir ay içinde ödeme yapması durumunda da ceza miktarına yüzde 25 oranında indirim uygulanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.