Hava Durumu

Bakanlık'tan Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Akkuyu Nükleer Santrali'ne dair yapılan açıklamada "Çözüm için girişimlerde bulunuldu" ifadeleri kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlık'tan Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Akkuyu Nükleer Santrali'ne dair yapılan açıklamada "Temel amacımız ilk reaktörü projenin takvimine uygun şekilde 2023'te devreye almaktır. Önceliğimiz yüklenicilerin ve çalışanların mağdur olmamasıdır. Çözüm için girişimlerde bulunuldu" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN DÖNMEZ'DEN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Akkuyu konusunda kabinede bilgilendirme yaptım. İki tarafın da iddialarını değerlendiriyoruz. Bu konuda kapsamlı bir açıklama yapacağız" dedi.

GENEL MÜDÜR ZOTEEVA: AKKUYU NGS'NİN İLK ÜNİTESİNİ 2023 YILINDA TAMAMLAYACAĞIZ

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi'nde çalışan ve yüzde 80'ini Türk vatandaşlarının oluşturduğu geniş Rus-Türk ekibinin ortak çabalarıyla proje hedefine ulaşacaklarını dile getirerek, "Başaracağız ve Akkuyu NGS'nin ilk ünitesini 2023 yılında tamamlayacağız" dedi.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Zoteeva, Akkuyu NGS Projesi’nde görev alan Türk şirketlerine ve Türk çalışanlarına yönelik bir video mesaj yayınladı. Akkuyu sahasında çekilen videoda, proje yönetimi olarak Akkuyu NGS Projesi’nde ana yüklenici görevi yapan Titan2 -IC İçtaş Anonim Şirketi’ni değiştirmeye karar verdiklerini hatırlatan Zoteeva, projede ana yüklenicinin görevlerini yerine getirmesi için Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, Türk Şirketi TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.