Hava Durumu

Bankaya giden kazanıyor! Faiz oranları sık sık değişmeye başladı

Bankalar mevduat faizlerindeki oranları sık sık değiştiriyor. Neredeyse internet bankacılığıyla şubedeki faiz oranı bile farklı artık. Hatta şubeye gidip pazarlık yapan müşteri, internet bankacılığındaki orandan daha fazla faiz alabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 21:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 21:46
Kaynak: Kanal D Haber
Bankaya giden kazanıyor! Faiz oranları sık sık değişmeye başladı

Banka şubeleri, internet bankacılığındaki mevduat faiz oranlarından daha fazla faiz vermeye başladı. İşte o detaylar...

BUNLARA TEZGAH ALTI FAİZ DİYORUZ

Bankadan bankaya mevduat faizleri değişiyor. Yüzde 20 faiz veren de var yüzde 55 veren de. Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan "Bugün yüzde 40 faizle 100 bin lirayı 32 gün vadeye yatırdığınız zaman 3 bin 300 liraya yakın bir gelir elde ediyorsunuz net. Aynı parayı yüzde 55'lik faizle başka bir bankaya yatırdığınız zaman elde ettiğiniz para 4 bin 600 liraları buluyor. Yani arada bin 300 liralık fark var" dedi.

YENİ MÜŞTERİYE ÖZEL KAMPANYA YAPILIYOR

Bankalar yeni müşterilere özel kampanyalar yapıyor. İnternet bankacılığındaki rakamlar ise yüzde 58'lere kadar çıkıyor. Bankaya gidip pazarlık yaptığınız zaman bazı bankalar daha yüksek oranda faizler veriyor. Hoş geldin faizi adı altında yüzde 60'lara varan faizler önerilebiliyor.

PARAYI FARKLI BANKAYA TAŞIMAK GEREKİYOR

Verilen oran geçici! Kampanyalı verilen faiz oranları vade sonunda direkt yüzde 30'lara hatta yüzde 30'un da altına düştüğü görülüyor. Eğer farklı bir banka daha yüksek bir faiz veriyorsa bu noktada parayı başka bankaya taşımak gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: Kanal D Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.