Hava Durumu

Bursa iş dünyası tek yürek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına Bursa iş dünyasından tam destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa iş dünyası tek yürek

BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği'nin de destekleriyle "İstihdam Seferberliği Buluşması" gerçekleştirildi. Programa Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in yanı sıra Bursa iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Toplantıda işverenlere SGK ve İŞKUR tarafından istihdam destekleri hakkında bilgi verildi. Üreterek ülkeye katma değer sağlayacaklarını dile getiren BTSO Başkanı Burkay, hedeflerinin 2017 yılında 80 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu söyledi. Burkay, "Bursa sanayisinde 670 bin kişi istihdam ediliyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu rakamı 750 bine çıkararak yüzde 7,8 olan işsizlik oranını yüzde 6 seviyesine çekmek" dedi.

EN YÜKSEK KATKIYI VERECEĞİZ

Oda tarafından üretilen projelerle ekonomiye değer kattıklarını ifade eden Burkay, "İşçi ile işvereni aynı çatıda buluşturacak olan 'İstihdam Büroları'nı kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. 2014 yılında hayata geçirdiğimiz Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile 64 ayrı meslekteki istihdamın niteliğinin uluslararası standartlara ulaşmasına liderlik ediyoruz. Üyelerimize bir buçuk milyon liralık özel bir kredi imkanı sunuyoruz. Türkiye'nin kaderini bizler belirleyeceğiz ve bu seferberliğe en yüksek katkıyı sağlayacağız. İstihdamını en çok artıran firmaları ekonomiye değer katanlar ödül töreninde ödüllendireceğiz " ifadelerini kullandı.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Vali İzzettin Küçük ise Türkiye üzerinde çeşitli terör örgütleri aracılığı ile oyun yürütüldüğünü ve bunun ekonomiye de sıçraması için çalışıldığını dile getirerek şunları söyledi: "Türkiye için son üç yıldır atak üzerine atak yapılıyor. Hepsi ile mücadele ettik. Elbette şimdi ekonomide de bir şeyler yapmak isteyeceklerdir. Burada biz zafiyet verirsek eğer şu ana kadarki dik duruşumuz zayıflayabilir. Eğer insanlarımız işsiz kalır, evlerine ekmek götüremezlerse sıkıntılar doğar. Bu anlamda hükumetimiz teşvikleri çok cazip. Tabii ki iş adamları kâr zarar analizi yapar ancak bu dönemde farklı bir analiz yapmalısınız. Çünkü aksi durumun maliyeti ileride ülkeye çok daha fazla olacaktır. Bursa her zaman atak bir şehir olmuştur. Vizyonunu sürekli yenileyen bir şehir olmuştur. Zor günler elbet bitecek."

HEPİMİZİN, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANIDIR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda dün geniş katılımla gerçekleştirilen "Bursa İstihdam Seferberliği Şurası"na destek veren isimlerden biri de Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'di.

Zirvede, istihdamın artırılmasına Sönmez Holding'in de destek olacağını söyleyen Sönmez şu ifadeleri kullandı: "Milletler, toplumlar çeşitli nedenlerden dolayı zaman zaman sıkışık dönemlerden geçerler. Türk Milleti de buna benzer sıkışık dönemlerden defalarca geçmiş ve süreci başarıyla da tamamlamıştır. Şu anda içinde yaşadığımız günler, birlik beraberlik ve dayanışmanın yine en önem kazandığı günlerdir. Bu nedenle toplumsal fayda sağlamak için herkesin elinden geleni yapacağını gösterme zamanıdır. Öyle ki, kimi emeğini, kimi bilgisini, kimi yönetim becerisini, hatta kimi malını, kimi de canını verir böyle günlerde. Bizler iş adamıyız ama böylesine hassas günlerde kâr zarar hesabı, maliyet verimlilik hesabı gibi unsurlar, önceliğimiz olmamalı. Bu unsurları daha alt önceliklere düşürerek elimizden geldiğince bu dayanışmada istihdamı artırabilmek için örnek olmalıyız. Şu anda ülke olarak istihdama mutlaka katkı konulması gereken bir dönem yaşıyoruz. İnanıyorum ki, kısa süre içinde, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hükümetimizin hedeflediği istihdam artışına elbirliği ile ulaşacağız. Biliyorum ki Bursa bunu başarır, başaracaktır da..." (Fatmagül EREL'in haberi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.