Hava Durumu

GESİAD'tan teşvik paketi değerlendirmesi

Bursa Genç İş Adamları Derneği (GESİAD)'ın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Varlık, Başbakan Recep Tayyip Edoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinin beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2012 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2012 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
GESİAD'tan teşvik paketi değerlendirmesi
Teşvik sisteminin Türk sanayiine çağ atlatacağını dile getiren Varlık, ülkenin ihtiyacı olan yatırımların bu teşvik sisteminin uygulanmasıyla hızla gerçekleştirilebileceğini kaydetti. Teşvik sisteminin genel görünümüne bakıldığında bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmaya dönük adımların atıldığını söyleyen GESİAD Başkanı Emre Varlık, "Hazırlanan yeni teşvik paketinin reel ekonomiyi dikkate alan temel ihtiyaçlara cevap veren bir yapısı var. Özellikle bölgelere göre teşvik sisteminin getiriliyor olması kalkınmışlık açısından bölgeler arasındaki farkı azaltacaktır. Bunun toplumsal barışa, ülke genelindeki sosyal gelişmişliğe de mutlaka katkısı olacaktır" dedi.

Teşvik paketinin bir diğer önemli yönünün de ithalat bağımlılığını ortadan kaldırmaya dönük yapılan düzenlemeler olduğunu ifade eden Varlık, "Önemli oranda ihtiyaç duyduğumuz ara malı ve ürünlere yönelik teşvikler sayesinde ithalat bağımlılığımız ortadan kalkacaktır. Bu sayede ülke ekonomisini üzerinde cari açık baskısı da azalacaktır. Teşvikler sonucunda oluşacak üretim ortamının ihracata da olumlu yansımaları olacaktır" diye konuştu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.