Hava Durumu

Havalimanındaki Maliye Vezneleri'ne operasyon

Havalimanındaki Maliye Vezneleri'ne operasyon! Veznedar vize ihlali yapan yabancıların ödemek istediği harç cezasını düşük kurdan döviz bozup, el çabukluğuyla zimmetlerine geçirmiş.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Havalimanındaki Maliye Vezneleri'ne operasyon

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar'da geliş - gidiş katı transit bölgede bulunan ve İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan 7 memur, yurt dışından gelen ya da yurt dışına çıkacak olan ancak vize ihlali yaptıkları belirlenen yabancıların cezalarını öderken verdikleri dövizleri, yetkileri olmadığı halde merkez bankasının kur fiyatından düşük fiyata bozdukları öğrenildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Ödemeyi Türk Lirası olarak yapmak isteyen yabancı yolcuların vermiş oldukları paraları el çabukluğu yaparak tırnakçılık yoluyla çalan şahıslar, irtikap ve nitelikli hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; "İrtikap" ve "Tırnakçılık" yoluyla "Nitelikli Hırsızlık" suçlarından bu gün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 7 veznedarın adreslerinde yapılan aramalarda ise İstanbul 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 570 Euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin Türk Lirası ele geçirildi. Emniyete götürülen 7 veznedarın işlemlerine başlanırken, polisin şebeke halinde hareket ettikleri değerlendirilen veznedarların bağlantılarına yönelik çalışması devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.