Hava Durumu

Huawei'den flaş karar! Casusluk yaptığı iddia edilen çalışanını...

Çinli teknoloji şirketi Huawei, Polonyalı yetkililer tarafından casusluk şüphesiyle gözaltına alınan personelinin sözleşmesini feshetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Huawei'den flaş karar! Casusluk yaptığı iddia edilen çalışanını...

Geçen hafta, Polonya devlet televizyonu, Huawei şirketinin Polonya ofisinde çalışan bir personel ile Polonya İçgüvenlik Ajansı'nın (ABW) eski bir üst düzey çalışanının Çin için casusuluk yaptıkları şüphesiyle tutuklandıklarını bildirmişti.

Şirketten yapılan açıklamada, "Polonya'daki Huawei ofisinin bir çalışanı olan Wang Weijing, Polonya yasalarını ihlal ettiği için kişisel nedenlerle gözaltına alındı. Bu olayın Huawei'in uluslararası itibarına olumsuz bir etkisi oldu" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Huawei, şirketin iş sözleşmeleriyle ilgili iç tüzüğe dayanarak, Wang Weijin ile olan iş sözleşmesini derhal sonlandırmaya karar verdi" ifadelerine yer verildi.

Çalışanlara yönelik uyarının da bulunduğu açıklamda Huawei'in faaliyet gösterdiği ülkelerin norm ve yasalarına uyduğu ve tüm çalışanlarından da ilgili yasa ve yönetmeliklere uymalarını istediği vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.