Hava Durumu

Milletvekili Şahin'den UEDAŞ'a tepki

Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle UEDAŞ ile ilgili sıkıntıların hat sayfaya ulaştığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Bu konuda Enerji Bakanlığımızı ve gerekli tüm Bakanlıklarımızı devreye sokmak için elimizden geleni yapacağız. Tahammülümüz kalmadı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2012 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2012 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milletvekili Şahin'den UEDAŞ'a tepki

Sanayi bölgesinde 2-3 saat, hatta 30 saat elektriğin kesildiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu'na şikayetleri sürekil ilettiklerini vurguladı. Şikayetlerin artması durumunda seslerinin daha da yükseleceğini ifade eden Şahin, "Çünkü, bu işin zor olduğunu biliyoruz. Yapılmasının, icraya geçirilmesinin, tedarik edilmesinin, tamamlanmasının, tamir edilmesinin, eksiklerin hat safhada olduğunu biliyoruz. Onlara bizde tolerans gösteriyoruz, ama onlarda gerekli altyapılarını, insan kaynaklarını, makine teçhizat ve finansman kaynaklarını ayarlayarak sorunu çözmelidirler. Fatura tahsil etmesini biliyorlar, en doğal hakları ama bizim bugün sanayi bölgemizde elektrik kesiliyor. 2-3 saat, hatta 30 saat elektriği kesilen bölgelerimiz var. Bizim hiçbir arkadaşımızın, vatandaşımızın işyerin de üretim planlamasını bozacak bir elektrik kesintisine tahammülümüz yok" dedi.

"Şu anda şikayet etmiyoruz ama acil önlemler almazlarsa, biz de şikayet etmemiz gereken yerlere şikayet edeceğiz" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bu konuda Enerji Bakanlığımızı ve gerekli tüm Bakanlıklarımızı devreye sokmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü, özellikle OSB dışında kalan sanayi bölgelerinde işletmeci arkadaşlarım bana, 'Elektrik kesintisini önceden bilsem tedbirimi alacağım. İşçilerimi izne çıkartırım. Yarın gelmeyin elektriğimiz yok. Ama tam çalışırken, tekstil makinesindeki çözgü bozuluyor, o anki üretimin büyük bir bölümü zayi oluyor. Benim o an elimdeki ürün zayi oluyor' deyip şikayette bulunuyorlar. Sonuna kadar haklılar. Ben de bu konuda onların yanındayım. Eğer bir üretimde aksaklık, zayi varsa bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Ama maalesef UEDAŞ ile ilgili sıkıntılar hat sayfaya varmış durumda. Biz de bu konuda müştekiyiz. Ama lütfen bir an önce altyapı yatırımlarını, özellikle tamir noktasında insan kaynakları ihtiyacını gidersinler" dedi.

İnegöl ve Yenişehir'de yaşanan dolu olayında ürünleri zarar gören çiftçilerin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili teklifin Bakanlar Kurulu'na geldiğini belirten Şahin, "Buradan çıkacak çeşitli formüller var. İşte yarısının Hazine tarafından ödenmesi, üzerinin de bir yıl sonraya ertelenip, enflasyon farkı kadar bir farkın gelmesi ama aslında çiftçi için faydalı olan süreç şu, kredi borçlarını erteliyoruz. Çiftçimizin şu an ürün elde edememesinden dolayı, çünkü doludan dolayı yüzde 80-85 nispetinde zayi oldu. Bu nedenle çiftçimizin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için destek vermiş olacağız" diye konuştu.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.