Hava Durumu

Starbucks 35 milyar dolar zarar etti

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı müdahalesi nedeniyle protestolarla gündeme gelen Starbucks hisselerinde tarihi kayıp… Nasdaq’ta işlem gören Starbucks hisseleri dün yüzde 16 geriledi. Şirket hisselerinin en yüksek olduğu dönemden bu yana kayıp 35 milyar doları buldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 11:12
Kaynak: Dünya
Starbucks 35 milyar dolar zarar etti

Türkiye’de 685 mağazası bulunan Starbucks zor günler geçiriyor. Şirketin Nasdaq’ta işlem gören hisseleri dün yüzde 16 değer kaybetti.

Kahve zincirinin Nasdaq’ta işlem gören hisselerinin toplam piyasa değeri de 85 milyar doların altına düştü. Starbucks hisselerinin en yüksek olduğu dönem ile bugün arasında kaydedilen kayıp ise 35 milyar dolar oldu.

Starbucks CEO’su Laxman Narasimhan katıldığı yayında, "Müşteriler ve Çin üzerindeki baskılar ve Ortadoğu'daki iş dünyasının diğer coğrafyalarda da bizi etkilemesi nedeniyle çok zorlu bir çeyrekti" açıklaması yaptı.

STARBUCKS KAHVESİNE ZAM GELMİŞTİ

Önceki gün 2024 ilk çeyrek bilançosunu Starbucks’ın gelirlerindeki düşüş dikkat çekmişti. Şirketin gelirleri ocak-mart döneminde yıllık bazda yüzde 2 azalışla yaklaşık 8.6 milyar dolara geriledi.

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks ürünlerine bu yıl ikinci kez zam yapmıştı. Yeni fiyatlara göre küçük boy (tall) sade filtre kahve 60 liradan 70 liraya yükselmişti.

Kaynak: Dünya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.