Hava Durumu

'400 lira harçlık verilecek' iddialarına açıklama geldi!

İçişleri Bakanlığı'ndan sosyal medyada dolanan ''Emekli ve 1000 TL yardım alan vatandaşlar hariç geri kalan vatandaşlara 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verilecek'' paylaşımıyla ilgili açıklama yapıldı. İddiaların asılsız olduğunu belirten Bakanlık, bu paylaşımları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'400 lira harçlık verilecek' iddialarına açıklama geldi!

İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda 'Yalan' ve 'Gerçek' başlığıyla şu ifadelere yer verildi:

YALAN: İçişleri Bakanlığı emekli ve 1000 TL yardım alan vatandaşlar hari. geri kalan vatandaşlara, sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verecek. www.acikkapi.gov.tr asresinden vaşvuru yapmanız gerekiyor. Hizmet başlığına ''Valilik Hizmetleri'', hizmet adı başlığına ''Diğer'', açıklama kısmına ''para yardımı'' yazıp başvuru yapabilirsiniz.

GERÇEK: Son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve sosyal iletişim platformları üzerinden kasıtlı ve asılsız şekilde Valilik ve Kaymakamlıklarımızda bulunan Açık Kapı Birimleri üzerinden sosyal yardım dağıtıldığına dair paylaşımlar yapılmaktadır.

Bakanlığımızca 2017 yılında kurgulanan ve etaplar halinde yaygınlaştırılarak bugün itibariyle 81 il Valiliğinde ve 161 ilçe Kaymakamlığında faaliyete geçirilen Açık Kapı birimlerinin temel görevi; Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve Kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda 'web sitesi veya e-devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Sosyal medyada ve iletişim gruplarında bu şekilde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup, yapılacak tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulmuştur.''

⚠️
Lütfen,
resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz pic.twitter.com/s0pqPuW3bG

-- T.C. İçişleri Bakanlığı #EvdeHayatVar🏠 (@TC_icisleri) April 8, 2020
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.