Hava Durumu

AK Partili vekili bu espiri yaktı

AK Partili bazı milletvekillerinin 'Operasyonlarla ilgili çirkin iftiralar atıyor' iddialarının ardından Çetin, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Çetin'in bir milletvekiline de 17 Aralık'taki operasyona atıf yaparak "senin ayaklar da kaç numaradır kimbilir? 85 oldu mu?" dediği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2014 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2014 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili vekili bu espiri yaktı

17 Aralık operasyonu sonrasında hükümetin ipleri kopardığı vekillere yenisi eklendi. Cemaate yakın olduğu söylenen Ak Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedildi. Çetin'i tedbirli olarak disipline götüren sürecin ise Ak Partili milletvekillerinin şikayetiyle başladığı öğrenildi. Vekillerin, Çetin için, "Konuşmalarımızı gizlice kaydedip fitne yaratmaya çalışıyor. Operasyonlarla ilgili çirkin iftiralar atıyor" iddialarında bulundukları öğrenildi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, tedbirli olarak kesin ihraç istemi talebiyle partinin Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 17 Aralık operasyonu sonrasında hükümetin sert tartışmalar yaşadığı Fethullah Gülen cemaatine yakın isimlerden olduğu belirtilen Çetin tedbirli olarak disipline gönderildiği için bundan sonra Ak Parti'nin programlarına katılamayacak.

Edinilen bilgiye göre Ak Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır ile Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın yazılı dilekçesi ve birçok milletvekilinin sözlü şikayetleri üzerine disiplin sürecini başlattı.

Vekillerin, Çetin için, "Milletvekilerinin başta özel ve ev sohbetleri olmak üzere konuşmalarını gizlice kaydediyor. Parti içinde fitne yaratmaya çalışıyor. Haksız iftiralarda bulunuyor. Partiye yakışmayan söylemler içine giriyor. Partimize zarar veriyor" iddialarında bulunduğu bildirildi.
Çetin ile ilgili şikayetlerden birinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığına yönelik sürekli çeşitli iddialarda bulunması olduğu bildirildi.

Çetin'in bir milletvekiline de 17 Aralık'taki operasyona atıf yaparak "senin ayaklar da kaç numaradır kimbilir? 85 oldu mu?" dediği iddia ediliyor.
Çetin'in ayrıca şikayet dilekçesi veren İzmir milletvekili Aşlık için de İzmir Liman operasyonu ile ilgili olarak, "senin de adın geçiyor. Orada sende mi varsın" dediği iddia ediliyor. Aşlık'ın da şikayet dilekçesinde Çetin'in kendisine yönelik iftiralarda bulunduğunu dile getirdiği öğrenildi.
Böylece Ak Parti içinde kısa bir süre içinde 5. vekil disipline sevkedilmiş oldu. Daha önce disipline sevkedilen Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan, Haluk Özdalga ve Hasan Hami Yıldırım istifa etmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.