Hava Durumu

Ambargoyu delmedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılan davanın "Türkiye'yi zora sokmaya yönelik bir dava" olduğunu belirterek, "Biz ambargoyu delmedik, ihlal etmedik. Biz ABD'ye bu yönde bir taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil" dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ambargoyu delmedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasına ilişkin ilk değerlendirmesinde, "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğruyu yaptık, ambargoyu delmedik, ihlal etmedik" dediği öğrenildi. Erdoğan, 9 Kasım'da 12 ilden 55 milletvekiliyle bir araya gelmesinin ardından dün de 18 ilden 51 milletvekili ile Ak Parti genel merkezinde buluştu. Basına kapalı toplantıda 21 vekil söz isterken sekiz vekil konuştu. Söz alamayan 13 vekil bir sonraki toplantıya davet edildi. İlk toplantıda ABD'de bulunan Başbakan Yıldırım yer almazken, dün gerçekleştirilen toplantıda yer aldı. Edinilen bilgiye göre toplantıda gündemdeki meseleler ele alınırken seçim barajı, seçim ittifakı, Afrin'e operasyon gibi konular görüşülmedi. Erdoğan, hem Sarraf davası hem de Suriye'deki gelişmeler ışığında ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi. Erdoğan'ın Sarraf davası ile ilgili ilk değerlendirmesini yaparken özetle şu mesajları verdiği öğrenildi:

DÜNYA ABD'DEN İBARET DEĞİL

Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğruyu yaptık, ambargoyu delmedik, ihlal etmedik. Biz ABD'ye bu yönde bir taahhütte de bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değildir. Obama döneminde bu konu gündeme gelince kendisine de söyledim Almanya ve Fransa'nın da İran ile ticari anlaşmaları ve yatırımları var. Adı olan ama gerçekte olmayan ambargo ile ilgili bildiğimizi yapacağımızı söyledik. Aksine bir taahhütte bulunmadık. O yüzden aslında bu boş bir dava. Amaç bizi zora sokmaya çalışmak. Kamuoyunda algı yaratmak. Birlik beraberlik içinde olursak bu sıkıntıları atlatırız. Hiç merak etmeyin bu konularda bir korkumuz yok. Aleyhimize çıkacak bir şey yok. Rahatız.

SİSTEMATİK HAMLELER

Sarraf bir konuşsun bakalım ne diyecek. Ona göre değerlendirelim. Bunlar sistematik hamleler. Geçmişte yapılanlar tekrarlanmak isteniyor. İtiraf meselesi değil iftira olayına dönüştü. Sarraf davası aslında şahsıma, hükümeti değil doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'ni zora sokmaya yönelik bir davadır. Türkiye'yi suçlu gösterip, zan altında bırakacak işlemler yapmak istiyorlar. Bu değirmene su taşımak ihanettir. CHP'liler de bunu yapıyor. CHP de buna evrak taşımakla ciddi ihanet içerisindedir. Gerek burada gerek ABD'de yapılanlar bize sıkıntı olmaz. Merak etmeyin. Biz kendimizden eminiz.
İÇİNDEN ÇIKARIZ: (Bir milletvekilinin Sarraf davasında sıkıntı getirebilir' ifadesi üzerine) Getirebilir değil, getirecek. Amaç da zaten o. Ama Allah'ın izniyle bu işin içinden çıkarız. Altında kalacak değiliz. Yeter ki siz içinizde birliğinizi koruyun, birbirinize destek olun.

Şebnem Hoşgör / ANKARA, Kıvanç El / ANKARA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.