Hava Durumu

Ayşe Karaman'ın ölüm nedeni ortaya çıktı

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2018'de erkek arkadaşı anestezi uzmanı doktor Özgür Tarhan'ın evinde ölü bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Karaman'ın ölüm nedeni kanında bulunan yüksek dozdaki 'Fentanil' olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayşe Karaman'ın ölüm nedeni ortaya çıktı

Anestezİ teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2018'de erkek arkadaşı anestezi uzmanı doktor Özgür Tarhan'ın evinde ölü bulunmuştu. Karaman'ın kanında 'fentanil', 'propofol' ve birçok etken maddeli ilaç tespit edilmişti. Davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Karaman'ın kanında bulunan ilaçlarla ilgili yeni rapor alınmasına karar vermişti.

Adli Tıp Kurumu, 13 Ocak 2020 tarihli raporunda, Fentanil isimli ilacın bağımlılık yapma potansiyelinin olduğu, bu sebeple kırmızı reçete ile satılan bir ilaç olduğuna işaret edildi. Raporda, "saptanan Fentanil kan düzeyinin öldürücü olduğu" tespiti yapıldı.

Karaman Ailesi'nin avukatı Tevfik Tolga Beyendi, "Cinayet mahallinde Fentanil içeren bir enjektör yahut ampul bulunamamış olması Ayşe'nin ölümünün cinayet, delillerin de karartılmış olduğunu gösterir" iddiasında bulundu.

AVUKATTAN YAZILI AÇIKLAMA

Karaman ailesinin avukatı Tevfik Tolga Beyendi, raporla ilgili yazılı açıklama yaptı. Avukat Beyendi, "Adli Tıp mütalaasına göre Ayşe'nin kanında bulunan ilaçlardan iki tanesinin Türk Ceza Kanunu 188'inci maddesi anlamında uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna konu maddelerden olduğu tespit edilmiştir. Bu anlamda söz konusu ilaçların sanık Dr. Özgür Tarhan tarafından temin edilen ve suistimal edilen ilaçlar olduğu davanın çeşitli aşamalarında ortaya konmuş ve ispat edilmiş olduğundan, sanığın ayrıca TCK m.188 uyarınca 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan cezalandırılması gerekmektedir. Yine TCK m.188/8'de diş hekimi, hekim, eczacı, veteriner vb. meslek sahipleri bu meslekleri nedeniyle sahip oldukları imkanı kullanarak bu suçu işlerse 'verilecek ceza yarı oranında arttırılır' denilmektedir. Yani sanığa uyuşturucu madde ticareti nedeniyle verilecek cezada ayrıca cezanın arttırım sebepleri de bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

'AYŞENİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN BU İLAÇTIR'

Avukat Beyendi, fentanil adlı ilacın kanser hastalarının ağrılarını dindirmekte kullanılan kırmızı reçeteli ve tehlikeli sınıfında yer alan ilaç olduğunun altını çizerek, "Bu ilacın kandaki miktarının ölümcül düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Yani Ayşe'nin ölümüne sebep olan ilaç bu ilaçtır. Yine Ayşe'nin kanında bulunan ve uyuşturucu sınıfında değerlendirilen propofol ise ameliyathane koşullarında anestezi esnasında kullanılan bir ilaçtır. Bu ilacın Ayşe'nin kanındaki miktarı ölümcül düzeyde olmamakla birlikte suistimal düzeyindedir. Davaya konu cinayet mahallinde propofoliçeren enjektör ve ampuller bulunmakla birlikte, fentaniliçeren herhangi bir enjektör yahut ampul bulunamamış olması Ayşe'nin ölümünün cinayet olduğunu ve delillerin karartılmış olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.