Hava Durumu

Binbaşı kendini hücum bota kilitleyince...

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ndeki Donanma Komutanlığı'na polis ekipleri girdi. Komutanlığın girişi iş makineleri, otobüs ve kamyon ile kapatılırken, polis de dışarıda önlem aldı. Öte yandan, Donanma Komutanlığı’nda iddiaya göre ismi açıklanmayan bir binbaşı kendini hücum bota kilitledi. Binbaşının kendisini hücum bota kilitlemesi üzerine Donanma Komutanlığı’nda kırmızı alarm verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 06:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 06:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Binbaşı kendini hücum bota kilitleyince...
Donanma Komutanlığı'ndan gelen bir ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipler, Donanma Komutanlığı'ndan içeri girdi. Komutanlığın girişi de darbe gecesinde olduğu gibi iş makineleri, otobüs ve kamyon ile kapatıldı. Polis, Donanma Komutanlığı'nın önünde önlemlerini artırırken, yaşanan haraketlilik dikkat çekti. 

Donanma Komutanlığı'nda darbe girişimine katılan askerler gözaltına alınırken,Cumhuriyet Savcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında da aramalar yapılmıştı. Polis ekiplerinin içeriye girme nedenleri hakkında bilgi verilmedi.


Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı önünde yaşananlar MOBESE kameralarınca kaydedildi. Görüntüde firari olan Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren'in askerlere bazı talimatlar verdiği de gözleniyor. 

BİNBAŞI KENDİNİ HÜCUMBOTA KİLİTLEDİ, KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Donanma Komutanlığı’nda iddiaya göre ismi açıklanmayan bir binbaşı kendini hücum bota kilitledi. Binbaşının kendisini hücumbota kilitlemesi üzerine Donanma Komutanlığı’nda kırmızı alarm verildi.

Donanma Komutanlığı’nda darbe gecesinde olduğu gibi girişi iş makineleri ve kamyonlarla kapatıldı. Ellerinde otomatik silahlar bulunan polisler Donanma Komutanlığı’nın önünde önlem aldılar. Polis, içeriye giriş ve çıkışları yasakladı. Gezmek için aileleriyle birlikte dışarı çıkan askerlerin içeri girişine izin verilmedi. Binbaşı ile görüşmeler devam ederken, ikna etmesi için eşinin çağırıldığı öğrenildi. 

Donanma Komutanlığı’nın önündeki Anıtpark Meydanı’nda "Demokrasi Nöbeti" için toplanan kalabalık ise yaşananları merakla takip ettiler. Polis, Donanma Komutanlığı’nın önündeki toplanan vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak emniyet şeridi çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.