Hava Durumu

Çevik Kuvvet Ethem desene

Taksim'de dün Ethem Sarısülük için yapılan eylemin ardından bir grup eylemci ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çevik Kuvvet Ethem desene

Ethem Sarısülük’ü vuran polisin serbest bırakılmasını protesto için dün gece yarısı Taksim’de toplanan 100 gösterici polise ağzına geleni söyledi! Polisi Sarısülük için “O Türk Milleti’nin şehididir” diyerek saygı duruşuna çağıran göstericiler, buna uymayan polisleri azarlayıp, “Sizleri Adana ’da vekil oğlunun karşısına dizerlerken, yanınızda biz vardık” diye bağırdı. Polis, günlerdir devam eden şiddet görüntülerinin aksine bu kez, göstericileri dinlemekle yetindi.

Dün gece yarısı oturma eyleminden sonra alanda kalan yaklaşık 100 kadar kişi güvenlik noktasında bekleyişini sürdüren 50 polisin hemen önünde, güvenlik çemberinin dışında toplandı. Türk bayrağı açan eylemciler sık sık, “ Çevik Kuvvet Ethem desene” ve “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diye slogan attı. İstiklal Marşı okuyup Ethem Sarısülük için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan göstericilerden biri, polislere dönerek, “Ethem Türk Milleti’nin şehididir. Siz de saygı duruşunda bulunacaksınız” dedi. Saygı duruşuna uymayan polisler, “Saygısızlar” denilerek, azarlandı. Göstericilerden bazıları polise, “Sizi Adana’da vekilin oğlunun karşısına dizerlerken, yanınızda biz vardık” diye bağırdı. Bazıları da, “ AKP sizi bizim karşımıza sürüyor” dedi. Bir kadın, “Hiç mi vicdanınız yok” diye çıkıştı. “Göremiyorum” diyerek, göstericinin elindeki cep telefonu ışığının kapatılmasını isteyen polis, “Ya sizin merminizle gözü çıkanlar ne yapsın?” diye karşılık aldı. Bütün bu gösteri süresinde polis, 20 gündür sergilediği şiddetin aksine, sesini çıkarmadı, göstericilere müdahale etmeden dinledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.