Hava Durumu

Gezi eylemlerinin bize faydası oldu

Bayraktar, Gezi Parkı eylemleri için, “Eylemlerin bakanlığım için bir açıdan faydası oldu. Çevre bilinci arttı. Millet çevreyi öğrendi. Bir kulvarda biz kârlı çıktık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2013 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2013 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi eylemlerinin bize faydası oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM’de gazetecilerle sohbetinde, Gezi Parkı’yla ilgili 4-5 mahkeme kararı çıkacağını ifade ederek, olayın mahkeme, halk, belediye, çevre boyutu olduğunu, bütün boyutların eş zamanlı yürüdüğünü belirterek şöyle devam etti:

“Mahkeme Gezi kararını yazıyor. Gerekçesinin yazıldığını duydum. Birkaç tane karar var, bir tane yok ki. Bölge İdare Mahkemesi, İdare Mahkemesi’nin kararı var. Danıştay’da bir karar var. Birden çok karar var, 4-5 tane de mahkeme var. Sonuç ne çıkarsa çıksın referendum yapılacak.
Bir tanesi planlara ilişkin mahkeme. Bir tanesi yayalaştırma için. Kışlaya ilişkin var. Bir tane Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na ilişkin var. Hepsinin birleşmesi lazım. Bir tane de Belediye Meclis kararı var, imar planlarına ilişkin. İmar planlarına karşı açılmış davalar var. 1/500 büyüklüğündeki planlar. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun davası dışında Ankara Yüksek Kültür Varlıkları Kurulu’nun kararına karşı da dava var. Gezi Parkı’yla ilgili atılmış bir adım yok şu anda. Projesi bile bitmiş değil. Şu anda yapılan şey orada yayalaştırma var, onun inşaatı. Araç trafiğinin yeraltına alınması. 54 bin metrekarelik Taksim alanının 100 bin metrekareye çıkarılması. Yani şu anda parçalı Taksim Meydanı. Araç trafiğini yeraltına alınca meydan olacak, ağaçlandırılacak. Gezi Parkı ise ikinci etap projedir. Onun için henüz adım atılmış değildir.
İki kademeli projedir. Ağaçlar tretuvarda, Gezi Parkı’ndan bir tane ağaç kesildiği yok. Tretuvarın kenarındaki ağaçlarda taşınma söz konusu.

(Çevre Bakanı olarak siz biber gazından şikayetçi misiniz? Rahatsızlık duyuyor musunuz? sorusu üzerine) Biber gazı mavi gözlülere daha çok zarar verirmiş. Zayıf, hassas olduğu için. Açık renkli gözlülere zarar veriyormuş. Eylemlerin bize bir açıdan faydası oldu. Benim bakanlığım için. Çevre ifadesi çok kullanıldı. Çevre bilinci arttı. Millet çevreyi öğrendi. Çevre konusundaki birçok alt başlıklar, alt kavramlar öğrenildi çevre ile ilgili. Onun için bir kulvarda biz kârlı çıktık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.