Günlerdir konuşulan yağ için Bakan Çelik'ten önemli açıklama
Günlerdir konuşulan yağ için Bakan Çelik'ten önemli açıklama
Palm yağı kullanılan ürünler araştırılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in yaptığı açıklamada "Palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Yapılacak çalışmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak ve bilimsel veriler ışığında gerekli idari tedbirler alınacaktır" denildi.
Haber Giriş Tarihi: 15.01.2017 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2017 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:
"Bazı basın yayın organlarında palm yağının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunduğuna yönelik çeşitli haberler yer almıştır. Söz konusu haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Ülkemizde Palm yağına ilişkin mevzuat Türk Gıda kodeksi - Bitki Adı İle Anılan Yağlar Tebliği ile belirlenmiştir. Tebliğ ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalar ve veriler ışığında hazırlanmıştır.
TÜM DÜNYADA YAYIN ŞEKİLDE KULLANILIYOR
Söz konusu Tebliğde palm yağının taşıması gereken fiziksel ve kimyasal özellikler yer almaktadır. Bakanlığımızca bu konuda her türlü kontroller yapılmaktadır. Palm yağıbütün dünyada gıda sanayiinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) palm yağının kullanmasının yasaklanması yönünde bir görüşü bulunmamaktadır.
ÜLKEMİZDE ŞU ANA KADAR BİR OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ
Dünyada beslenme ve sağlık alanındaki tüm gelişmeleri, risk değerlendirme çalışmalarını ve ülkelerin uygulamalarını titizlikle takip etmekteyiz. Dünyada palm yağının gıdalarda kullanımına yasaklama getiren bir ülke bulunmamaktadır. Ülkemizde bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.
BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILACAK
Özellikle bazı ürünler ile ilgili basında yer alan haberler üzerine ülkemizde palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.
SONUÇLAR VATANDAŞLA PAYLAŞILACAK
Yapılacak çalışmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak ve bilimsel veriler ışığında gerekli idari tedbirler alınacaktır. Gıda konusunda tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak temel amaçlarımız arasındadır. Bu konudaki her türlü endişe ve hassasiyetleri dikkate alarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz."
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Günlerdir konuşulan yağ için Bakan Çelik'ten önemli açıklama
Palm yağı kullanılan ürünler araştırılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in yaptığı açıklamada "Palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Yapılacak çalışmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak ve bilimsel veriler ışığında gerekli idari tedbirler alınacaktır" denildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:
"Bazı basın yayın organlarında palm yağının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunduğuna yönelik çeşitli haberler yer almıştır. Söz konusu haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Ülkemizde Palm yağına ilişkin mevzuat Türk Gıda kodeksi - Bitki Adı İle Anılan Yağlar Tebliği ile belirlenmiştir. Tebliğ ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalar ve veriler ışığında hazırlanmıştır.
TÜM DÜNYADA YAYIN ŞEKİLDE KULLANILIYOR
Söz konusu Tebliğde palm yağının taşıması gereken fiziksel ve kimyasal özellikler yer almaktadır. Bakanlığımızca bu konuda her türlü kontroller yapılmaktadır. Palm yağıbütün dünyada gıda sanayiinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) palm yağının kullanmasının yasaklanması yönünde bir görüşü bulunmamaktadır.
ÜLKEMİZDE ŞU ANA KADAR BİR OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ
Dünyada beslenme ve sağlık alanındaki tüm gelişmeleri, risk değerlendirme çalışmalarını ve ülkelerin uygulamalarını titizlikle takip etmekteyiz. Dünyada palm yağının gıdalarda kullanımına yasaklama getiren bir ülke bulunmamaktadır. Ülkemizde bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.
BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILACAK
Özellikle bazı ürünler ile ilgili basında yer alan haberler üzerine ülkemizde palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.
SONUÇLAR VATANDAŞLA PAYLAŞILACAK
Yapılacak çalışmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak ve bilimsel veriler ışığında gerekli idari tedbirler alınacaktır. Gıda konusunda tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak temel amaçlarımız arasındadır. Bu konudaki her türlü endişe ve hassasiyetleri dikkate alarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz."
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR