Hava Durumu

Haluk Bayraktar’ı kızdıran iddia! İmamoğlu'nun ekibini hedef aldı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan İsrail'e jet yakıtı sattıklarına dair iddialara çok sert cevap geldi. Bayraktar iddiayı yayanların İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iletişim ekibinin olduğunu söyledi. ‘Alçakça ve şerefsizce iftira kampanyası’ diyen Bayraktar, konuyu yargıya taşıyacağını, tazminat ile Gazze’ye yardım yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2024 15:54
Kaynak: MyNet
Haluk Bayraktar’ı kızdıran iddia! İmamoğlu'nun ekibini hedef aldı

İsrail’e ihracatta 54 kalemde ürüne ambargo getirilmişti. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan listede uçak benzini ve jet yakıtının da yer alması geniş yankı uyandırdı. Konuya ilişkin eleştiriler peş peşe gelince Ticaret Bakanı Ömer Bolat bir açıklama yaparak, “İsrail'e satılan yakıt, İsrail'in turist getiren hava yolu şirketlerinin uçaklarına satılan yakıttır. Türkiye'ye geliyorlar, benzini dönüş için alıyorlar. Bu, Türkiye'nin ihracatı gibi yazılıyor." dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NA SESLENDİ

Eleştiriler karşısında en sert tepki ise Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’dan geldi. İsrail'e jet yakıtı sattıklarına yönelik iddialara yanıt veren Haluk Bayraktar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslendi.

Konuyu yargıya taşıyacaklarının altını çizen Bayraktar, kazanılan tazminatın Gazze'ye yardım olarak gönderileceğini ifade etti. Bayraktan sosyal medya paylaşımlarının arkasında İBB Başkanı Erkem İmamoğlu'nun iletişim ekibinin olduğunu ifade etti.

“İFTİRAYI YAYANLARI MAHKEMEYE VERECEĞİM”

“Sosyal medyada Baykar ve yöneticileri aleyhine alçakça ve şerefsizce uçak yakıtı konusunda bir iftira kampanyası yürütülüyor” diyen Haluk Bayraktar, "Baykar, Türkiye'den Gazze'ye en büyük insani yardımı gerçekleştirmiş bir firmadır. Firmamızın tek faaliyet alanı insansız hava aracı sistemleridir. Bu iftirayı yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım. Oluşacak tazminatlar da yine Gazze'ye yardım olarak aktarılacaktır” açıklamasında bulundu.

"GAZZELİLER BİZİM DURUŞUMUZU İYİ BİLİR"

Haluk Bayraktar sözlerinin devamında, "Bizim için nefsin izzeti yoktur yaptığın işin izzeti vardır. Attığınız iftiralar bizde bir toz zerresi kadar iz bırakmaz. Milletimiz de, Gazzeliler de bizim duruşumuzu iyi bilir” ifadelerini kullandı.

İBB'DEN HALUK BAYRAKTAR'IN 'TASMALI KÖPEKLER' SÖZLERİNE YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın, Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak" sözlerine yanıt verdi. İBB'den yapılan açıklamada, Bayraktar'ın sözleriyle ilgili hukuki sürecin başlatılacağı belirtilirken, "Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz. Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor. Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir" denildi.

İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

"Haluk Bayraktar isimli kişinin sosyal medya platformu X paylaşımında İBB ve Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yalan ve iftiralara yer verildiği görülmüştür.

Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında, bu asılsız iddialarından dolayı, hem kişisel hem de kurumsal hukuki süreç başlatılacaktır.

Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz.

Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor.

Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir."

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.