Hava Durumu

Hüseyin Çelik'ten flaş açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesine dair açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hüseyin Çelik'ten flaş açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesini, “BDP’lilerle ilgili bu karar böyle çıkınca ben doğrusunu isterseniz hayret ettim. BDP’li vekillerle ilgili verilen kararda bir çifte standart var. Bu kabul edilemez. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın farklı farklı uygulamak bu memlekette çok ciddi tartışmalar ortaya çıkarır, bunu kabul etmek mümkün değil” ifadeleriyle değerlendirdi.

AK Parti’li Çelik, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın serbest bırakılmasının ardından BDP vekillere tahliye çıkmamasına tepki gösteren Çelik, “Biz en baştan ‘milletvekilliği müessesi cezaevlerinden insan çıkarma aracı olarak kullanılmamalı’ dedik. Bu insanların aday yapılmaması gerektiğini her zaman söyledik. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin Mustafa Balbay’ın bireysel başvurusu üzerine böyle bir karar alınca ben, biz Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duyarız dedim. Neticede bunun gereğini yerine getirmek mahkemenin görevidir. Türkiye’de bağımsız mahkemeler vardır. Siyasi yargının yönlendirmesiyle mahkemeler işlemez, işlememeli dedim. Nitekim mahkeme Mustafa Balbay’ın tahliyesine karar verdi” dedi.

"BEN HAYRET ETTİM"

BDP vekilleri hakkında “ret” kararı karşısında hayret ettiğini dile getiren Çelik, “BDP’lilerle ilgili bu karar böyle çıkınca ben doğrusunu isterseniz hayret ettim. Nihai karar değil bu gerçi, daha itiraz var. İtirazdan sonra son sözü söylemek gerekiyor. Ben burada yargıya müdahale olarak değerlendirebilecek bir ifade kullanmak istemem” diye konuştu.

“BUNU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Mustafa Balbay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin beraat kararı vermediğine işaret eden AK Partili Çelik, şunları kaydetti:

“Balbay tahliye oldu ve davası da devam ediyor. 34 yıl hapse mahkum edilmiştir. Yargıtay’da davası devam ediyor. Eğer Yargıtay eğer verilen cezayı onarsa o zaman yapılması gereken başka şeyler var. Ama BDP’li vekillerle ilgili verilen kararda bir çifte standart var. Bu kabul edilemez. Eğer bir memlekette hukuk varsa herkes için eşit işler. Hukuk herkes için aynı olmak zorundadır. Dolayısıyla BDP’lilerle ilgili bugün çıkan karar Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla uygunluk teşkil etmiyor, ona mütenasip bir karar değil. Bu çifte standarttır, doğru değildir, doğru olmamıştır. Bu nihai karar değildir, itiraz vardır. İtirazdan sonra nasıl bir karar çıkar onu hep birlikte göreceğiz. Ama altını çizmek istiyorum; tahliye başka bir şeydir, beraat başka bir şeydir. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın farklı farklı uygulamak bu memlekette çok ciddi tartışmalar ortaya çıkarır, bunu kabul etmek mümkün değil. Kaldı ki bu BDP’lilere verilmesi beklenen cezalar 7-8 senedir. Kaldı ki bunlara henüz ceza da verilmemiştir. Alt mahkeme tarafından bile kesinleşen bir ceza verilmemiştir. Şu anda yargılama devam etmektedir. Mustafa Balbay’a 34 yıl ceza verilmesine rağmen ama Yargıtay’da süreç devam ediyor. 34 yıla mahkum edilen, Yargıtay’da bunun temyiz süreci devam eden bir davadan tutuklu olan bir kişiyi tahliye ediyorsunuz ama henüz hiç ceza vermediğiniz, 7-8 yılla yargılananları tahliye etmiyorsunuz, bunu kabul etmek mümkün değil, bunu savunmak mümkün değil.”

“TUNCAY ÖZKAN’IN GÜNAHI NE?”

Başka bir soru üzerine de Mustafa Balbay’ın yargılandığı davanın dokunulmazlık kapsamında bir dava olmadığını da dile getiren Çelik, “O dava kesinleşirse Balbay’ın cezaevine gitmesi gerekir. Milletvekilli müessesi ceza evinden adam çıkarma alanı haline getirilmeli. Tuncay Özkan’ın günahı ne” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.