Hava Durumu

İYİ Parti'nin yeni lideri Dervişoğlu'ndan "yeni Anayasa" yorumu: Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz

İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu, yeni Anayasa ile ilgili parti olarak nasıl bir tavır alacaklarına yönelik açıklamalarda bulundu. "Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz" diyen Dervişoğlu, "Parlamenter sistem amacına matuf bir düzenleme ile gelinirse tartışılır, buluruz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 22:42
Kaynak: HaberTürk
İYİ Parti'nin yeni lideri Dervişoğlu'ndan "yeni Anayasa" yorumu: Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz

Kuruluşundan bu yanda 7 yıldır Meral Akşener'in Genel Başkan koltuğunda oturduğu İYİ Parti'de bir dönem sona erdi. 2 gün önce yapılan kongrede genel başkan seçilen Dervişoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a konuştu.

Yeni Anayasa ile ilgili soruya yanıt veren Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Önümüze ne getireceklerini bilmiyoruz. Her partinin zaten bu konuya çalışmışlığı var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye tanımlanan ve tek adamlığa evrilen bir sistemle yönetilen Türkiye gerçeği var. Mevcut sistemin parlamenter demokrasi ile yer değiştirmesi özeleştirisi ile gelinirse meseleye başka bakarız. Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz. Bu şartlarda Sayın Erdoğan bir daha aday olamıyor. Bir daha yönetme iddiasını serdedebileceği bir Anayasal düzenlemeyi dayatabilir. O zaman ben Sayın Cumhurbaşkanı'nı demokratik bir yarışa davet ediyorum. Parlamenter demokratik sisteme geçmek amacına matuf düzenleme ile gelinirse tartışılır. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'na yeniden cumhurbaşkanı adayı olmayı getiren bir düzenlemeyi o metnin içine taşımak adımlarına sıcak bakamayız."

Kaynak: HaberTürk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.