Hava Durumu

Korhan Berzeg ile ilgili flaş gelişme! Kemiklerdeki DNA, kızıyla eşleşti

Ünlü ekonomist Korhan Berzeg ile ilgili yeni gelişme! Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 17 Haziran'da 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra Berzeg'den haber alınamamıştı. Son olarak uzun süredir aranan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunmuştu. Yeni gelişmeye göre ormanlık alanda bulunan kemik parçaları Korhan Berzeg'e ait çıktı. Kemik parçalarından alınan DNA Korhan Berzeg'in kızıyla eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 17:36
Kaynak: MyNet
Korhan Berzeg ile ilgili flaş gelişme! Kemiklerdeki DNA, kızıyla eşleşti

Uzun süredir kendisinden haber alınamayan ve aranan ünlü ekonomist Korhan Berzeg ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Balıkesir'de 4 gündür arama çalışmaları devam eden Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemikler, kızından alınan DNA ile eşleşti. Ayrıca arama çalışmalarının olduğu bölgede bir kemik ve gömlek parçası bulundu.

Türkiye uzun süredir kayıp ekonomist Korhan Berzeg'i konuşuyordu. Kısa bir süre önce yaşanan gelişmede; 83 yaşındaki Berzeg’in evine 5 kilometre mesafede ormanlık alanda insana ait olduğu iddia edilen kemik parçaları ve eşyalar bulunmuştu. Olay yerinden alınan parçalar Adli Tıp Kurumu morguna gönderilip parçaların Korhan Berzeg’e ait olup olmadığının tespit edilmesi bekleniyordu. İskeletin yanında elbise parçaları ve kredi kartları da bulundu.

KEMİKLERDEKİ DNA, KORHAN BERZEG'İN KIZIYLA EŞLEŞTİ

Ünlü ekonomiste ait olduğu düşünülen dere yatağında bulunan kemikler ileri teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda inceleniyordu. Dere yatağında bulunan kemiklerden alınan DNA örnekleri, Berzeg’in İngiltere’de yaşadığı öğrenilen kızı Nisa Berzeg’ten alınacak DNA örnekleri ile karşılaştırılacaktı. Türkiye’ye gelen Nisa Berzeg, DNA eşleşmesi için kan örnekleri verdi. Kemiklerdeki DNA, Berzeg'in kızıyla eşleşti.

Berzeg; köpeği Tina ile ormana yürüyüşe gitmiş; 74 gün sonra köpeği evine geri dönmüş, kendisinden 316 gündür haber alınamamıştı. Yaşanan bu gelişmeyle sır olay büyük ölçüde aydınlanmış oldu.

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.