Hava Durumu

Otelde 'milliyet farkı' skandalı! Cezayı Bakan Ersoy açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otelde 'milliyet farkı' incelemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
Otelde 'milliyet farkı' skandalı! Cezayı Bakan Ersoy açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk otelinde Türk vatandaşına ayrımcılık yapılması konusunda açıklama yaptı.

Bakan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde 2024 yılı ilk çeyrek turizm rakamlarını açıkladığı toplantıda gündemdeki konuya değinerek, "Denetim yapıldı. Alınan ücret farkı misafire iade edildi. Otele 54 bin 694 TL ceza kesildi" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya'daki ünlü bir otel, yabancı bir internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptıran müşterinin Türk olduğunu görünce 120 euro (4 bin 178 lira) "milliyet farkı ücreti" aldı.

Haberlerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı inceleme başlatıldığını açıklamış, otel grubundan da özür mesajı gelmişti

Sosyal medyada gündem olan olay, Antalya'daki lüks bir otelde yaşandı. Türkiye'den rezervasyon yapılınca otellerin daha fazla fiyat verdiğini tespit eden bir Türk vatandaşı, yabancı bir internet sitesinden rezervasyon yaptı.

Daha uygun bir fiyata rezervasyon işini halleden Türk vatandaş, otele gittiğinde ise büyük bir şok yaşadı. Otel yetkilileri rezervasyon yapanın Türk olduğunu anlayınca kendisinden 120 euro (4 bin 178 lira) fazla ücret tahsil etti.

O an başka otel bulamayacağı için ücreti ödemek zorunda kalan vatandaşın paylaştığı fatura ise kısa sürede gündem oldu. Otel yönetiminin yaptığı skandal hareketi "Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi" ifadesiyle faturaya işlediği görüldü.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.