Hava Durumu

Tam bir mütabakat içindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'de kanlı sürecin sonlandırılması, halkın meşru taleplerini karşılayan yeni bir yönetimin inşası konusunda ABD ile tam bir mütabakat içindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2013 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2013 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tam bir mütabakat içindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'de kanlı sürecin sonlandırılması, halkın meşru taleplerini karşılayan yeni bir yönetimin inşası konusunda Türkiye'nin ABD ile tam bir mütabatak içinde olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "Muhalefetin desteklemesi ve Esed'in gitmesi, Suriye'nin terör örgütlerinin faaliyet sahası olmasının engellenmesi, kimyasal silahların kullanılmasının engellenmesi, bütün azınlıkların güvenliklerinin temin edilmesi öncelikli olarak önem arz etmektedir" dedi.

"Şu anda bizler uluslararası camianın Suriye konusundaki hassasiyetini görmek istiyoruz" diye konuşan Erdoğan, Suriye sorununun çözümü konusunda, Rusya'nın ve Çin'in işin içinde bulunmasının önemli olduğunu, onların katılımının süreci hızlandıracağını, uluslararası camianın baskısının da önem arz ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Suriye'yi diktatörlükten kurtarmak istediklerini, bunun demokrasiye inanmış tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunu, bunu başarmak için gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

"Ziyaretim barışa katkı sağlayacak"

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve bir ABD vatandaşı için tazminat ödenmesi noktasında, İsrail Hükümetiyle çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Başbakan Erdoğan, "Gazze'ye yapacağım ziyaretin gerek İsrail-Filistin barışına gerekse Filistin'in ittifakına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayı içinde Gazze'ye ziyaretinin söz konusu olduğunu, Batı Şeria'ya da gideceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.