Hava Durumu

Tekstil işçisinin 10 yıllık birikimi birkaç dakikada yok oldu

Gaziantep’te evinde bulundurduğu çelik kasada 10 yıldır birikim yapan tekstil işçisi, çocuklarının mürüvvetini görme hayalini hırsızlara kaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2012 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2012 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tekstil işçisinin 10 yıllık birikimi birkaç dakikada yok oldu

10 yılda biriktirdiği 20 bin TL değerindeki altın birkaç dakikada çalındı.
İddiaya göre, bir tekstil fabrikasında çalışan Hasan Gezer’in evine hırsız girdi. Karataş 1. Bölge 416 Sokak Öztürk Sitesi B blok Kat:6 No:11’de ikamet eden tekstil işçisi Hasan Gezer, hırsızlık olayının eşiyle birlikte hasta ziyaretine gittikten sonra gerçekleştiğini söyledi. Alınan bilgiye göre, eşiyle birlikte hasta ziyaretine giden Gezer, 3 çocuğunun da dışarıda olması sebebiyle evden çıkarken kapıyı kilitledi. Gezer çiftinin evden ayrıldığını tespit eden ve 3 kişi oldukları ileri sürülen şahıslardan biri, apartman katına çıkarak incelemelerde bulundu. Apartman sakinlerinin dışarıda oluşundan yararlanan hırsız ya da hırsızlar, kapıyı kırarak içeriye girdi. Evin içini talan eden hırsızlar, yatak odasında saklanmış bir cüzdanın içini karıştırarak çelik kasanın anahtarına ulaştı. Anahtarı alıp çelik kasayı açan hırsızlık zanlıları, 20 bin TL değerindeki altınları aldıktan sonra evde hiçbir şeye dokunmadı. Çaldıkları altınlarla evden hızla uzaklaşan zanlıların biri evden çıkarken güvenlik kameralarına yansıdı.
Hasta ziyaretinden döndükten sonra evlerinin kapısını kırık bir vaziyette gören Gezer çifti, durumu emniyete bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri apartman içi ve çevresinde incelemelerde bulunurken, olay yeri inceleme ekipleri, hırsızlık olayının şüphelilerine ulaşabilmek için parmak izi alarak delil topladı.
10 yıldır biriktirdiği paranın çalınmasına ‘hayallerimizle birlikte bizde yıkıldık’ yorumunu yapan Hasan Gezer, "Eşimle birlikte hasta ziyaretine gittik. Akşam üzeri eve geldiğimizde dış kapının kırık olduğunu gördük. İçeri girdik cüzdanların karıştırıldığını gördük. Onun içinde de kasanın yedek anahtarı vardı. Çantayı boşaltarak anahtarı alıyor. Kasada orada duruyordu. 20 bin TL değerindeki altınları almış sonra da çekmiş çıkmış. Zaten onun dışında evde hiçbir şeye karışmamış. Elini kolunu sallaya sallaya çalmış gitmiş. Parayı 10 yıldır biriktiriyordum. Çocuklarımın mürüvvetine harcayacaktım. Çocuklarımın hayallerini çaldılar. Hayallerimiz yıkıldı biz de yıkıldık beraberinde. Mağdurum, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.
Karşı komşusunun da köye hasta ziyaretine gittiğini belirten Hasan Gezer, bu durumun hırsıza avantaj sağladığını söyledi. Sadece bir komşusunun hırsızı gördüğünü kaydeden Gezer, şunları söyledi:
"Apartmanda çıkarken bir komşumuz karşılaşıyor hırsızla. Temkinli bir şekilde çıkıyor şahıs. Komşumuz, şahsı asansörden çıkarken gördüğünü ve şüphelendiğini söyledi. Karşı komşu da evde yoktu. Komşumun da benim de evde olmamam hırsız için bir avantaj olmuş. Bu olay takiple de gerçekleşmiş olabilir" diye konuştu.
Gezer, konuyla ilgili araştırma yapan polis ekiplerinin kendisine gelişmeler hakkında bilgi vermemesine de tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.