Hava Durumu

1,4 milyon Euro’luk seks kutusu

İsviçre, fuhuşu daha güvenli ve sağlıklı kılmak adına benzeri görülmemiş bir proje başlattı. 1 milyon Euro’luk ‘seks kutusu’ projesinde, sokakta güvenli bir şekilde seks yapılabilmesi için ahşap barakalar inşa edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2013 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2013 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
1,4 milyon Euro’luk seks kutusu

Başkent Zürih’te, sokakta para karşılığı seks yapmak isteyen erkekler için ‘seks kutuları’ inşa edildi. Zürih belediyesinin fuhuşun daha güvenli ve sağlıklı yapılması için düşündüğü seks kutuları, 26 Ağustos’ta açılacak.

Telegraph gazetesinin haberine göre, Zürih’in sanayi bölgesinde inşe edilen dokuz ahşap barakada 40 hayat kadını çalışacak. Gece vakti açılacak olan kabinler, sabahın erken saatlerine kadar açık kalacak.

‘Seks kutuları’, AIDS ve cinsel yolla bulaşabilecek hastalıklara karşı uyarıda bulunan ve korunmayı teşvik eden mesajlar içeriyor. Dahası, beklenmedik durumlarda yardım çağırmak için alarm da bulunacak.

Sadece arabası olan erkeklerin kullanabileceği seks kutuları, otoparka da sahip. Yaya olarak ve motosikletiyle gelen erkekler, seks kutularından yararlanamayacak.

Fuhuşun yasal olduğu İsviçre’de, seks kutusu projesi fuhuşun yerleşim birimleri ve şehir merkezinden uzak tutulmasını amaçlıyor.

Telegraph’a açıklama yapan belediye yetkilisi Michaek Herzig, “Fuhuşu düzene sokmak istiyoruz çünkü şu ana kadar bir orman kanunuydu” dedi.

Herzig, “Fiyatlara kadın tüccarları karar veriyordu... Biz hayat kadınları için daha güvenli ve herkes için daha sağlıklı bir düzen kurmak istiyoruz” dedi.mynet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.