Hava Durumu

11 yaşındaki çocuk, alkol diye 5 bardak dezenfektan içince...

Afrika ülkesi Malavi'nin Mzimba şehrinde yapılan bira içme yarışmasına katılan 11 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti. Kaçak olduğu ve dezenfektan niyetine de kullanıldığı öğrenilen sıvıyı 5 bardak içince yere yığıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
11 yaşındaki çocuk, alkol diye 5 bardak dezenfektan içince...

Malavi'de 11 yaşındaki çocuk, dezenfektan olarak da kullanıldığı öğrenilen 5 bardak sıvıyı içince yere yığılıp hayatını kaybetti.

İsmi açıklanmayan çocuğun bir arkadaşı, yarışmanın sonralarına doğru aniden fenalaşıp öldüğünü söyledi. Yarışmayı organize eden kişiler yarışma yaş altı,21 yaş altı ve yetişkinler diye üç kategoriye ayırdı. Yarışmayı izleyen bir kişilerden biri olanEmmanuel Chirwa, yarışmanın ilk kuralının yarışma önce aç olmamak olduğunu, hayatını kaybeden çocuk gibi diğer yarışmacılarında tok karınla yarışmaya katıldıklarını bir şeyler yanlış gittiği için çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

OKULLAR KAPANINCA ALKOLİK OLDU

Çocuk koruma dernekleri, olayın peşini bırakmayacaklarını ve bu tür bir yarışmanın yasaklanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Çocuk koruma kurumunun sözcüsüShanks Nkhata , hayatını kaybeden çocuğun ortaokul öğrencisi olduğunu, KOVID-19 nedeniyle okulların kapanması ile birlikte alkolik olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.