Hava Durumu

12 Eylül belgeleri mahkemede

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 12 Eylül davası kapsamında talep edilen 86 belgenin fotokopisini mahkemeye gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
12 Eylül belgeleri mahkemede
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 12 Eylül davası kapsamında talep edilen 86 belgenin fotokopisini, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
Belgeler; MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in partililerin çeşitli emniyet müdürlükleri ve karakollarda işkenceye maruz kaldıklarına ilişkin şikayeti, Kahramanmaraş'ta 28 vatandaşın tutuklanması olayının müfettişlerce soruşturulması talebiyle yaptığı müracaat, Türkeş'in Kahramanmaraş'ta kişilerin özel mahkemelerde yargılanması, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Somuncuoğlu'nun Kahramanmaraş'ta bombalama suçuyla tutuklanan Ökkeş Kenger (Şendiller), Mehmet Leblebici ve Yunus İlhan'ın işkence gördükleri iddiasıyla yaptığı müracaat ve bu kişilere ait karakol ifadeleri ile bu belgelere ilişkin diğer bazı yazışmalardan oluşuyor.

Mahkemeye gönderilen belgeler arasında, merhum MHP Genel Başkanı Türkeş'in 11 Mayıs 1978'de, ''karakol ve emniyet müdürlüklerinde partililer, vatandaşlar ve gençlere eziyet ve işkence yapıldığı'' gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Korutürk'e gönderdiği mektup da yer alıyor.


Türkeş'in başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan raporda ise ''Bir kısım siyasal partiler ve kendi paralelinde çalışan dernekler bu tür şikayetler ile hükümeti güç duruma düşürüp, bir iktidar değişikliği ummaktadırlar'' ifadesi bulunuyor.
Belgeler arasında, MHP Genel Başkanı Türkeş'in dönemin Cumhurbaşkanı Korutürk'e yazdığı, 1978'deki Kahramanmaraş olaylarına ilişkin davaya yönelik endişelerinin yer aldığı mektup da yer alıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.