Hava Durumu

18 kız öğrenci yemekten zehirlendi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren Balıkesir Meslek Yüksekokulu'nda 18 kız öğrenci, yemekten zehirlendi. Burhaniye Devlet Hastanesi acil servisine başvuran öğrencilerden 16’sı tedavi altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
18 kız öğrenci yemekten zehirlendi

Özel bir kız öğrenci yurdunda kalan Balıkesir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden 18’i, dün mide bulantısı ve kusma şikayetiyle acil servise başvurdu. Öğrencilerin muayene ve tahlillerinde, yemekten zehirlendikleri tespit edildi. Başhekim Opr. Dr. M.Atahan Gürkan Acar, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Pazar akşamı hastanemize 18 yüksekokul öğrencisi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle geldi. Dahiliye doktoru, ilk tedavilerini yaptı. Tahliller sonucunda iki öğrencide yoğun bulgulara rastlanmazken 16'sında gıda zehirlenmesi tespit edildi. Bunun üzerine müşahade amacıyla hastanemize yatırdık. Bir günlük tedavilerinin ardından yapılan tahlil ve tetkiklerin sonucuna göre bugün taburcu ettik. Şu anda sağlık durumları iyi.” Başhekim Acar, konuyu Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi’ne de bildirdiklerini söyledi.

Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ise söz konusu yurttan içme suyu ve yemek numuneleri alarak tahlil için gönderdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.