Hava Durumu

20 asker öldürülmüştü! Nükleer silahı olan 2 ülkenin savaşında çivili sopalar...

Çin ve Hindistan arasında dün sınırda yaşanan gerilimde 20 Hint askeri hayatını kaybetmiş 43 Çin askeri yaralanmıştı. Tansiyon, Çin'in barış çağrısı üzerine düşse de Hindistan bugün Çinlilerin kullandığı çivili sopaları basına servis etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2020 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2020 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
20 asker öldürülmüştü! Nükleer silahı olan 2 ülkenin savaşında çivili sopalar...

Önceki gün dünyanın diken üzerinde izlediği Keşmir'deki Çin-Hindistan geriliminin detayları ortaya çıktı. Hindistan askerleri ile Çin askerlerini karşı karşıya getiren gerilimde 20 Hint askeri ölmüş ve 43 Çinli de yaralanmıştı. Hindistan, bugün Çinlilerin kullandığı çivili sopaları uluslararası kamuoyuna gösterdi.

HİNDİSTAN, BASINA SERVİS ETTİ

Yaşananların ardından Çin yönetimi, Hindistanlı yetkililerle barışçıl şekilde bu krizi çözmek konusunda anlaştıklarını açıklasa da Hindistan'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Hint yönetimi, Çinli askerlerin nasıl saldırdığını ve kullandıkları silahları uluslararası kamuoyu ile paylaştı.

ÇOK SAYIDA ASKERİN UZVU KESİLDİ

Çinli askerlerin çivili sopalarla saldırdığını ve birçok askerlerinin üzerine taşlar fırlattığını açıklayan Hindistan, çok sayıda askerin uzuvlarının da kesildiğini öne sürdü.

Bu konuyla ilgili Çin'den bir açıklama gelmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.