Hava Durumu

24 saatte 44 ton toplandı

Marmara Denizi'nde önceki gün başlayan yüzey temizliği seferberliğinde, 31 tonu İstanbul'da toplam 44 ton müsilaj toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
24 saatte 44 ton toplandı

Temizlenen kıyı şeridi, rüzgarın lodosa dönmesiyle yine müsilajla doldu. Caddebostan sahilinde başlatılan seferberliğin ardından ekipler gece gündüz çalışmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına müsilaj toplama işini yapan Martı Deniz Temizliği Şirketi sadece Caddebostan'da 5 metreküp müsilaj topladı. Tek bir plastik depolama tankı 1 metreküp müsilaj alırken ağırlığı da yaklaşık 1 ton. Temizleme şirketi Caddebostan'da 5 ton, Marmara Ereğlisi'nde 8 ton, Tekirdağ'da 2 ton, Çanakkale'de de 3 ton olmak üzere toplam 18 ton müsilaj temizledi.

İSTANBUL'DA 31 TON

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 8 deniz yüzeyi temizleme teknesi, 2 römorkör, 1 de dökü gemisiyle çalışmalara katıldı. Kıyıda da temizlik görevlileri kepçelerle çalıştı. Kıyıdaki ekipler 16 ton, İBB gemileri ise 10 ton müsilaj topladı. Böylece sadece İstanbul'da dün toplam 31, tüm Marmara'da da 44 ton müsilaj toplandı.

İstanbul

LODOS MÜSİLAJI TAŞIDI

İstanbul'da dün etkili olan lodosun ardından açıktaki müsilaj yeniden koylara dolmaya başladı. Dün temizlenen Caddebostan sahilinde yeniden müsilaj oluştu. Ekipler temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.