Hava Durumu

26 Gezi eylemcisine tutuklama talebi

Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 26 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
26 Gezi eylemcisine tutuklama talebi

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Ankara'daki gösterileri organize ettikleri ve şiddet eylemlerine katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 26 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Önceki gün soruşturma kapsamında Ankara'da 26 adrese eş zamanlı operasyonlar yapılmıştı.

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerinin ardından düzenlenen operasyonda ise gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) üyelerinin de yer aldığı 33 kişiden 8’i dün serbest bırakılmıştı.

25 zanlı "terör örgütü üyeliği" ve "kamu malına zarar vermek" gibi suçlardan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, 18’i tutuklanırken, 7’si serbest bırakılmıştı.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak İstanbul'da 2 gün önce 20 ilçedeki çok sayıda adreste gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında ESP ve MLKP'lilerin de bulunduğu 67 kişi gözaltına alınmıştı. 33 kişi adliyeye sevk edilirken, 34 kişi emniyetten serbest bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.