Hava Durumu

4.5G'de 6 milyar GB data sınırı aşıldı

Turkcell'liler 4.5G'nin 5. yıldönümünde toplamda 9 milyar GB data kullanırken sadece 4.5G şebekesi üzerinden kullanılan data miktarı 6 milyar GB'ı aştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4.5G'de 6 milyar GB data sınırı aşıldı

Turkcell, bu dönemde mobilde sağladığı 1.6 Gbps hızla dünyanın en hızlı operatörlerinden biri olarak öne çıktı. Turkcell bu süreçte güçlü altyapısı üzerine kendi mühendislerinin geliştirdiği yerli dijital servis ve uygulamalarıyla da müşterilerinin hayatını kolaylaştırdı. Turkcell'in BiP, fizy, TV+ ve Dergilik uygulamaları kullanım rekorları kırdı.

Turkcell şebekesi üzerinden 4.5G'nin hayata geçtiği ilk gün olan 1 Nisan 2016'da tüm şebeke üzerinden günlük 1.2 milyon GB'lık veri trafiği gerçekleşirken, bu rakam 30 Mart 2021 tarihi itibariyle günlük 10.7 milyon GB'a çıktı. Böylece günlük data kullanımındaki artış oranı yüzde 773'e ulaştı. Son 5 yılda Turkcell şebekesi üzerinden en çok data tüketen ilk 10 il sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Gaziantep, Mersin, Hatay ve Adana oldu.

'En fazla frekans

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, "4.5G ihalesine katıldığımızda bugünleri düşünerek en geniş spektrumu aldık. Geldiğimiz nokta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu" dedi. Sezgin, şunları söyledi

"Güçlü altyapımız sayesinde Türkiye'nin her yerine fiber hızında mobil internet hizmeti götürdük. Dijital ihracat hamlesi başlattık. 1.6 Gbps hızla dünyanın en hızlı iki 4.5G şebekesinden biriyiz. Bu güçlü altyapımızla 5G'ye hazırız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.