Hava Durumu

4 partiden Macron'a ortak tepki

TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanlığının, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı açıklamalarının telin ve teşhir edilmesine ilişkin tezkeresi kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2020 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 partiden Macron'a ortak tepki

Tezkerede "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'a, onun aziz Peygamberi Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara yönelik kışkırtıcı, saygısız ve tehlikeli söylemini şiddetle telin ve teşhir ediyor; dünyanın sağduyu sahibi kanaat önderlerini, siyasetçilerini, düşünürlerini, sanatkarlarını ve toplumsal kesimlerini bu çirkin tavırlar karşısında sağduyudan ve barıştan yana tavır almaya davet ediyoruz" denildi.

Tezkere, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un imzası ile dün Meclis Genel Kuruluna sunuldu. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla kabul edilen başkanlık tezkeri özetle şöyle:

Mezkur zat, ifade hürriyetini desteklemek kisvesine bürüdüğü pervasız eylemleriyle, küresel sonuçları her inançtan insanı derinden ve olumsuz etkileyebilecek bir çatışmayı, yarılmayı tetiklemektedir.

Son günlerde Fransa'da yaşanan ve hepimizi, tüm insanlığı derinden üzen aşağılık terör eylemlerinin ve yine gerek Avrupa gerek dünya ölçeğinde tüm din, dil ve ırk mensuplarının yakın işbirliğini zorunlu kılan terörle mücadelenin söz konusu söylem ve icraatları haklı kılmayacağı açıktır.

Dünya üzerinde milyarlarca mensubu bulunan bir dinin ve o dine inananların nefret söylemlerine ve ayrımcılığa maruz bırakılmasının doğuracağı sonuçlar, maalesef aşağılık terör eylemlerini planlayan ve icra eden kirli zihinlerin ulaşmak istediği sonuçlardan farklı olmayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.