Hava Durumu

4 yıl süren DEAŞ zulmü!

Konyalı Mustafa B. 2013'te 8 yaşındaki oğlu İ.'yi de yanına alıp DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye gitti ve öldü. DAEŞ'in elindeki çocuğu, Diyarbakırlı bir aile kurtardı. Çocuk çektiği acılardan sonra Konya'daki dedesine kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2018 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2018 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 yıl süren DEAŞ zulmü!

Konya'da yaşayan Mustafa B. 2013'te 8 yaşındaki oğlu İ.B.'yi de yanına alıp Suriye Rakka'ya gitti ve savaşmak için terör örgütü DAEŞ'e katıldı. Rakka'dan sonra Irak Telafer'e geçen Mustafa B. 2015'te hava saldırısında öldü. Savaş bölgesinde kimsesiz kalan küçük İ. ise bir yıl eziyet gördü. Birçok insanlık dışı muameleye tanık olan çocuğun kaderi, DAEŞ'in esiri olan Diyarbakırlı bir ailenin yardımıyla değişti. Diyarbakırlı aile, kargaşadan faydalanıp yaya olarak Telafer'den Irak Duhok'a kaçarken yanlarına küçük İ.'yi de aldı. Duhok'ta peşmergelerin eline geçen İ. cezaevine konuldu. Dedesinin uzun uğraşlarıyla geçen yıl vatanına dönebildi. Aracını satıp torununu almak için Duhok'a giden dede İsmail B. yaşadıkları süreci Milliyet'e anlattı:

4 yıl sonra buluşma

"5 yıl önce oğlum Mustafa torunumu da alarak DAEŞ'a katıldı. Mustafa 2 sene sonra ölünce torunum İ. ortada kalmış. DAEŞ'tan kaçan Diyarbakırlı bir aile, torunuma acıyıp sahip çıkmış. Ölümü göze alan aile, torunumu da yanlarına alarak peşmergenin bulunduğu Kuzey Irak'taki Duhok'a kaçmış. Burada hapishaneye düşmüşler. Daha sonra torunum beni aradı. 'Dede ben hapishanedeyim' dedi. Ben de hemen Konya'dan Duhok'a gittim. 4 yıl sonra torunumu gördüm. O anı size anlatamam. Ama ilk seferde alamadım."

'Dedem diyerek sarıldı'

"Erbil'de bir avukata vekalet verdim. 10 gün sonra torunumu almak için tekrar Duhok'a gittiğimde önce benim onun gerçek ailesi olup olmadığımı test etmek istediler. Ama torunum 'Dedem' diye bana sarılınca ikna oldular. Zaten yaşı küçük olduğu için mahkemeye çıkarmadılar. Bir yakınımız orada inşaat işleriyle uğraşıyor. Onlar torunumu teslim alacaklarını söyleyince, Konya'ya dönüp onu bekledim. 5 gün sonra da torunumu Şırnak'a getirdiler. Oradan da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sağladığı özel araçla Konya'ya getirildi."

Kardeşini bekliyor

Bir torununun daha Duhok'ta olduğunu belirten İsmail B. "Oğlum orada ikinci evliliğini de yaptı. Bu evlilikten iki çocuğu oldu. Biri öldü, biri hayatta. Eşi şu an Irak'ta cezaevinde, müebbet hapis cezası aldı. Erbil Konsolosluğu'ndan aradılar. Durumu anlattılar. Diğer torunumu da getireceklerini söylediler. Torunum kardeşine kavuşmayı bekliyor" dedi.

Şiddet üstüne şiddet yaşadı

Mahkeme kararıyla psikoloğa giden torununun ürpertici olaylar anlattığını belirten dede İsmail B. şunları söyledi: "Torunum DAEŞ'in elindeyken 6'ncı kattan atılan adamları görmüş. Açlığa alıştırmışlar. Bazen uykularından hıçkırarak uyandığı oluyordu. Her türlü silahı göstermişler. İğne nasıl yapılır öğretmişler. Şu an Konya'da bir ortaokulda 7. sınıfta okuyor. DAEŞ'in elinden kurtuldu kötü günler geride kaldı derken, bu kez okul müdürünün şiddet uyguladığını öğrendik ve şikayetçi olduk."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.