Hava Durumu

45 dakikada sağlıklı gülüş mümkün!

VM Medical Park Bursa Hastanesi Restoratif Diş Uzmanı Dt. Zeynep Ceren Çelik, kişiye özel tedavi planları ile 45 dakikada sağlıklı bir gülüş tasarımı elde etmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2020 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
45 dakikada sağlıklı gülüş mümkün!

Haber/ Seray SAYGILIOĞLU

Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle birlikte hastaların birçok diş sorunu ortadan kalktı. Bununla birlikte diş yapısında ki şekil bozuklukları, renk ve pozisyon farklılıkları kolaylıkla tedavi edilebilirken, gülüş estetiği bu tip sorunları ortadan kaldırmada büyük görev üstlendi.Gülüş tasarımının tedavi basamaklarından bahseden VM Medical Park Bursa Hastanesi Restoratif Diş Uzmanı Dt. Zeynep Ceren Çelik, "Hastanın mevcut çürüklerinin restorasyonu, dolgular ile kanal tedavisinin yapılması, eksik dişlerinin giderilmesi birincil basamağımız. Daha sonra gülüş altında gözüken dişlerin restorasyonuna geçiyoruz. Burada öncelikli olarak dişlerde çapraşıklık varsa düzeltiyoruz. Ardından lekeleri giderip dişleri beyazlatıyoruz. Daha sonra estetik dolgularla ya da yaprak porselenlerle daha öncesinde oluşturduğumuz dizaynı hasta ağzına uygulayabiliyoruz" dedi. Gülüş tasarımının tamamen kişiye özel olduğunu söyleyen Uzm. Dt. Çelik, bu süreçte bireyin yaşının, ten renginin, çalıştığı meslek gurubunun ve mizacının çok önemli olduğunu ifade etti.

TEDAVİYİ AKSATMAK CANINIZI SIKABİLİR

Öte yandan, VM Medical Park Bursa Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dt. Halil Çelik, KOVİD-19 salgını sürecinde aksatılan diş sağlığı konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Oluşabilecek risklere değinen Uzm. Dt. Çelik, " Diş ağrısı insanlarda inflamasyona neden oluyor. Vücut bir bütün ve gerçekleşebilecek bir inflamasyon direnci düşürebiliyor. Bununla birlikte pandemik hastalığa yakalanma oranı yükseliyor" dedi. Salgının başladığı günden bu yana ağız ve diş sağlığı hekimleri ve kliniklerinin ekstra önlemler aldıklarını dile getiren Uzm. Dt. Çelik, "Hastanın ağzından çıkan damlacıkların daha odaya dağılmadan çekilmesini sağlayan çok güçlü vakum sistemleri uygulanıyor. Daha önce sadece bakterileri önlemeye yönelik gargaralar kullanılırken bu süreçte antiviral gargaralar da kullanılmaya başlandı. Aynı şekilde hastaların randevuları arasındaki süre de uzatılıyor. Bununla birlikte muayene/tedavi yapılan odaların dezenfeksiyon süreçleri daha uzun sürmektedir." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.