Hava Durumu

52 yıl sonra yeniden dünya birincisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gittikleri İngiltere’deki yarışmadan dünya birinciliği ile dönen Kılıç Kalkan ekibi, Başkan Altepe’yi ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2012 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
52 yıl sonra yeniden dünya birincisi


Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İngiltere Llangollen'de düzenlenen halk oyunları yarışmasına katılan Bursa Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği, tam 52 yıl aradan sonra aynı yarışmadan dünya birinciliğiyle döndü. Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen yarışma ve organizasyonlara davet edilen Bursa Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği, başta Avrupa olmak üzere Uzakdoğu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada kültür elçisi olarak faaliyet gösteriyor. Müziksiz dans gösterisiyle yabancıların büyük hayranlığını kazanan dernek, son olarak 3- 8 Temmuz tarihleri arasında İngiltere Llangollen'de düzenlenen halk oyunları yarışmasına katıldı. Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği, 52 yıl önce dünya birinciliği elde edilen yarışmadan yıllar sonra yine aynı coşku ve gururla döndü.

Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği Kılıç Kalkan Evi’nde çalışmalarını yürüten Bursa Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel ve Dünya birincisi olan ekip, birincilik coşkusunu paylaşmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Llangollen'de kazanılan birinciliğin çok büyük bir anlam taşıdığını ifade eden Dikerel, "Bizlerin yıllardır rüyalarını süsleyen, onun hayaliyle yaşadığımız, ağabeylerimizin 1960 yılında tam 52 sene önce dünya birinciliği kazandığı Llangollen/İngiltere'de yapılacak yarışmada birincilik bayrağını taşımaktı. Yarışmada 40 civarında ülke vardı, bizim birinciliğimiz açıklandığında yer yerinden oynadı, havalara uçtuk. 52 yıl sonra bu birinciliği tekrar kazanarak şehrimize armağan etmenin mutluluğu içindeyiz” dedi.

Kılıç Kalkan’ın kendine has oyun tarzı ile yerli yabancı herkes tarafından büyük bir beğeniyle izlendiğini dile getiren Altepe, 52 yıl sonra aynı yerde yeniden birinciliği kazanan ekibi kutladı.

Kılıç Kalkan’ın Bursa’nın tanıtımına da önemli katkılar sağladığını ifade eden Başkan Altepe, derneğe gerekli desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. 

 

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.