Hava Durumu

6 yaşında kızının önünde öldürülmüştü! İstenen ceza belli oldu

İstanbul Arnavutköy'de yeni taşınacağı evi temizlediği sırada 6 yaşındaki kızının önünde erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak cinayetinde savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Murat Uslu'nun, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, "hakaret" ve "tehdit" suçlarından ise beraatini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
6 yaşında kızının önünde öldürülmüştü! İstenen ceza belli oldu

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Uslu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldı.

Tuğba Anlak'ın ailesi ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, olay günü Tuğba Anlak ve Murat Uslu'nun tartışması üzerine Anlak'ın sanık Uslu'yu evden gönderdiğini belirtti. Sanığın evden ayrılınca otomobiline giderek kaputtan silah aldığı anlatılan mütalaada, eve camdan girdiği belirtildi. Mütalaada sanığın Tuğba Anlak'ın 6 yaşındaki kızını, yanında gelen arkadaşı Mustafa Ünver ile dışarı göndermek istediğini ancak çıkmalarını beklemeden silahı ateşlediği anlatıldı.

"MERMİ YERDEN SEKTİ"

Tuğba Anlak'ın başına isabet eden kurşunun yerden sektiği belirtilen mütalaada, "Silahın mekanik arızasının bulunmadığı, maktule isabet eden ve ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin yerden sekerek vücuda isabet ettiği, ardından sanıkların araç ile olay yerinden birlikte kaçtıkları, sanık Mustafa'nın silahı ormanlık alana sakladığı anlaşıldığı.." ifadeleri kullanıldı.

MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Sanığın savunmalarındaki beyanlar hakkında somut delil olmadığı bu nedenle itibar edilemeyeceği belirtilen mütalaada Murat Uslu'nun, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Sanığın ayrıca, "hakaret" ve "tehdit" suçlarından da beraati talep edildi. Diğer iki sanık hakkında da beraat kararı verilmesi talep edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.