Hava Durumu

70 yıllık birikim 'Bursa Belgeliği'nde

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belleğine kazandırılan “Bursa’nın köklü eğitim kurumları” kitap serisine Bursa Ticaret Meslek Lisesi de eklendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2012 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2012 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
70 yıllık birikim 'Bursa Belgeliği'nde

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarını restorasyon projeleriyle aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, somut olmayan kültürel değerleri de yayınladığı eserlerle Bursa belgeliğine kazandırıyor. “Bursa’nın köklü eğitim kurumları” kitap serisiyle kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatında iz bırakan okulların tarihini gelecek kuşaklara aktaran Büyükşehir Belediyesi, 1942 yılında eğitim hayatına başlayan Ticaret Meslek Lisesi’nin 70 yıllık birikimi de kütüphanelere taşıyarak ölümsüzleştirdi. Bursa Araştırmaları Vakfı tarafından hazırlanan Bursa Ticaret Meslek Lisesi kitabı okulun geleneksel lokma gününde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını dile getiren Altepe, Bursa’nın spor yaşamından el sanatlarına, tarihi mahallelerinden köylerine kadar pek çok tarihi ve kültürel eserlerin değerlendirilerek kente kazandırıldığını söyledi. Kentin önemli okullarının tarihiyle yaşatılması gerektiğine de dikkati çeken Altepe, “Köklü eğitim kurumlarımızın tarihini, çalışmalarını, değerlerini de kitaplaştırıyoruz. Bursa tarihinde önemli yeri olan, güçlü ve renkli bir mazisi bulunan Ticaret Meslek Lisesi adına da Bursa Araştırmaları Merkezi çalışmalarıyla bir eser hazırladık. Bursa’da ticaret okulu kurulması çalışmaları 1883’te başlamış ancak Ticaret Meslek lisesi 1942’de eğitime başlamış. Okulun 70 yıllık birikimini, var olan belgeleri de değerlendirerek kitaplaştırdık. İlk mezunlarından, öğretmenlerine, eski fotoğraflardan anılara kadar her türlü bilgiyi bu kitapta topladık” dedi.
Bursa Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Şağban, okulun tarihine ışık tutarak bu birikimi ölümsüzleştiren Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bursa Ticaretliler Güç, Eğitim ve Kültür Vakfı da ‘Yılın Profesyonel Yöneticisi’ seçtiği Başkan Altepe’ye plaket vererek teşekkür etti. Başkan Altepe’de Ticaret Meslek Lisesi Kitabı’nın ilkini okulun ilk mezunlarından Ziya Hısımcıl’a armağan etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.