Hava Durumu

72 yıldır kayıp tablo 12 milyon liraya satıldı!

Dünyanın en ünlü ressamlarından Vasili Kandinski'nin 72 yıl boyunca ortadan kaybolan bir tablosu, yaklaşık 1 milyon 130 bin euroya (yaklaşık 12 milyon TL) satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2021 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2021 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
72 yıldır kayıp tablo 12 milyon liraya satıldı!

Kandiski, geçen haftasonu Almanya'nın Münih kentindeki Ketterer adlı müzayede evinde gerçekleştirilen açık artırmada satılan suluboya resmi, 1927'de çizmişti.

Ketterer, tablonun tamamladıktan sonra Berlin, Paris, Stockholm ve Brüksel'de sergilendiğini ve kamuoyunun eseri en son 1932'de gördüğünü bildirdi.

ARTnews'in haberinde, sanatçının 1944'te hayatını kaybettiği, eşi Nina'nın "Gebogene Spitzen" (Kavisli Uçlar) adlı tabloyu bundan 5 yıl sonra sanat simsarı Rudolf Probst'a sattığı yazıldı. Bu tarihten sonra eser onlarca yıl boyunca ortadan kayboldu. Uzmanlar uzun süre tabloyu aradı.

Kettere'nin sahibi Robert Ketterer şöyle konuştu:

Pek çok Kandinski uzmanı eser hakkında araştırma yaptı. Ancak tablonun kesin görüntüsü ve nerede olduğu uzun süre bir sır olarak kaldı.

"Gebogene Spitzen" bu yılın mayıs ayında yeniden ortaya çıktı. Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşayan bir sanatseverin özel koleksiyonun bir parçası olduğu öğrenildi.

Müzayede evi yetkilileri, yeniden keşfin memnun edici olduğunu kaydetti ve "Bu sanat tarihi açısından bir sansasyon olarak kabul edilebilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.