Hava Durumu

81 ilde meslek liseleri için düğmeye basıldı!

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde 81 meslek lisesi TOBB'a devredildi. TOBB üniversitelerden aldığı destekle bu okullarda atölyeler kuracak, başarılı öğrencilere burs verilecek, müfredata özel sektörün talepleri doğrultusunda şekil verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2019 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2019 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
81 ilde meslek liseleri için düğmeye basıldı!

MESLEK liselerinde "özel sektör" dönemi başlıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle ilk aşamada 81 ilde meslek lisesi TOBB'a devredildi. Bu okullarda atölyeler kurulacak, başarılı öğrencilere burs verilecek, müfredata özel sektörün talepleri doğrultusunda şekil verilecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu pilot projeyle geliştireceğimiz kamu-özel sektör ortak yönetim modelini, daha sonra tüm mesleki eğitim sistemine yaygınlaştıracağız" dedi.

Protokol törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ekonomide orta gelir tuzağından söz ediliyorsa, bu aslında orta eğitim tuzağıdır. Yani 'eğitiminiz iyileşirse ekonominiz iyileşecektir' mesajı bize verilir. Bu bağlamda böyle bir adım atıyor olmanın mutluluğu içindeyiz" diye konuştu. Selçuk, "Tabii ki iş dünyasından da beklentilerimiz var. Bu protokol çerçevesinde gereken desteği vermek için taahhüt altına girdiler. Çünkü artık mazeretimiz kalmadı. Bazı sorunlar, bazı beklentiler vardı. Hepsi oldu. Almanya'da mesleki teknik okulların yüzde 80'i özel sektörün desteklediği okullardır. Bizde bu oran yüzde 4 civarında. Ben tüm bu çalışmaların bir başlangıç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.