Hava Durumu

9 günlük Kurban Bayramı pahalıya patlayacak

Kışa girmeden son tatil fırsatı olarak görülen Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatilinin yeni bir rekora sahne olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2013 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2013 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
9 günlük Kurban Bayramı pahalıya patlayacak

Ramazan Bayramı’na göre 3 katı talebin gelmesi beklenen Kurban’da 11 ile 20 Ekim arasında yarım milyon kişinin yurtdışına gideceği öngörülüyor.

Kışa girmeden son tatil fırsatı olarak görülen Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatilinin yeni bir rekora sahne olması bekleniyor. Örneğin Kurban Bayramı’ndan bir hafta sonra 787 lira görünen THY’nin Prag bileti bayramda 1.264 lira görünüyor.

77 liralık Bodrum bileti ise 300 liraya kadar çıkıyor. Öte yandan yetkililer kişi başı fiyatları 399 ile 3 bin Euro arasındaki haftalık turların büyük bölümünün satıldığını belirterek, 3-4 günlük kısa turların da son dakikaya kadar satılarak elde tur kalmayacağını ifade ediyorlar.
Havayolu şirketlerinin yurtdışındaki noktalara olan bilet fiyatları şimdiden üçe katlanmış durumda.
Güney Amerika’dan Japonya’ya uzak turların çoğu kapandı. Rotası Akdeniz ve Ege turlarını içeren gemi turlarının satışları geçen yıla göre ikiye katlandı. Sadece seyahat acenteleriyle tatillerini yurtdışında 125 bin kişinin geçireceği öngörülüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.