Hava Durumu

ABD'li senatöre Kalın'dan tepki!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın ABD askerlerinin Suriye'den çekmesine ilişkin yaptığı, "Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak." açıklamasına sert yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'li senatöre Kalın'dan tepki!

ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalara Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sert tepki gösterdi.

ABD'Lİ SENATÖR'DEN SKANDAL PYD TWEETİ

ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın, Başkan Trump'la yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklama Ankara'da tepkiyle karşılandı. Graham'ın, "Başkan, Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, DEAŞ tamamen imha edilmiş olacak. İki, İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak" şeklindeki paylaşımına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi.

KALIN: TERÖRİSTLER MÜTTEFİKİNİZ OLAMAZ

Kalın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Graham'a "Sevgili @LindseyGrahamSC, terörist PKK ile Suriye şubesi PYD/YPG arasındaki doğrudan bağlantıyı herkesten daha iyi biliyorsunuz ve bunu halka da açık olarak ifade ettiniz. Teröristler müttefikleriniz olamaz. DAEŞ'ın Müslümanları temsil etmediği gibi, PKK da Suriye'deki ya da başka yerlerdeki Kürtleri temsil etmiyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.