Hava Durumu

Adalet yerini buldu

Kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 42 kişinin yargılandığı olaylı Beşiktaş maçıyla ilgili davada tüm sanıklar için beraat kararı verildi. Bursaspor camiasında bu haber coşkuyla karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2012 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2012 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adalet yerini buldu
2010-2011 sezonundaki Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili
olarak Başkan İbrahim Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu tutuksuz 42 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, sanıkların tümü hakkında beraat kararı verdi. 7 Mayıs 2011'de meydana gelen olayların ardından 28 taraftar gözaltının ardından tutuklanmış, aylarca cezaevinde yatmıştı. TFF Bursaspor'a da tarihinin en ağır cezasını
vermiş, sonrasında geri adım atarak cezayı kaldırmıştı.


GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Bir süre önce tutuklu sanıkların cezaevinden çıkarılmasıyla tutuklu kimsenin kalmadığı davada karar duruşması yapıldı. Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu toplam 42 kişi hakkında kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Halkın bir kısmını, diğer bir kısmına karşı silahlandırarak birbirini öldürmeye tahrik"
ile "Halk arasında korku, panik yaratmak için tehdit" ve "devlet malına zarar vermek"
suçlarından 2-30 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan davadatüm sanıkların
beraatine karar verdi.


Ne söylediğimizi biliyorduk

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylarla ilgili mahkeme heyeti, duruşma sonunda yöneticiler için delil yetersizliğinden, diğer sanıklar hakkında ise suç unsunu içeren olaylara karışmadıkları gerekçesiyle her biri için ayrı ayrı beraat kararı verdi. Duruşma sonunda açıklama yapan Öztürk Yazıcı, "Ben, yaşanan olaylardan sonra yönetici olarak yaptığım açıklamalar nedeniyle gözaltına alındım. Şimdi ise beraat ettik. İlk günden beri ne yaptığımızı, ne söylediğimizi biliyorduk" dedi.


Futbol teröristi diyenler utansın

Teksas Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, olayların ardından arkadaşlarıyla birlikte cezaevine girdiklerini ve o süreç içersinde kendilerine, "Futbol teröristi" denildiğini söyledi. "Beraat aldık. Olması gereken buydu" diyen Güzelsöz, "Kötü insanlar olduğumuz söylendi. Umarım bu sözleri söyleyenler şimdi bir nebze olsun utanırlar" şeklinde konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.