Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağustos ayında beyaz eşya satışları geriledi

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği verilerine göre Ağustos ayında beyaz eşya satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düştü.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ağustos ayında beyaz eşya satışları geriledi

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği verilerine göre Ağustos ayında beyaz eşya satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düştü. 8 aylık dönemde ise satışlarda yıllık yüzde 12 artış izlendi.

Beyaz eşya sektöründe Ağustos'ta satışlar geriledi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği verilerine göre altı ana üründe beyaz eşya satışı Ağustos'ta bir önceki yıla göre yüzde 8 düşüler 683 bin 799 adet oldu.

Beyaz eşya üretimi Ağustos'ta yıllık yüzde 12 artışla 2,78 milyon adede yükseldi. İhracat ise yüzde 16 yükselerek 2,17 milyon adede ulaştı.

8 aylık satışlara bakıldığında iç pazarda yıllık artışın yüzde 12 olduğu görüldü. Bu dönemde toplam satış 5,85 milyon adet olarak kaydedildi.

Ocak-Ağustos döneminde üretim yüzde artışla 22,4 milyon olurken, ihracat yüzde 32 artışla 16,7 milyon olarak kaydedildi.

MALİYET VURGUSU

Temmuz ayının sonunda TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede yılın ikinci altı ayında büyüme tahmini yapmanın zor olduğunu belirtmiş, sonucun pandeminin seyrine ve aşılamaya bağlı olarak değişebileceğini kaydetmişti.

Dinçer, "Pandemi sebebiyle özellikle son 7 aydır tedarikinde sıkıntı yaşanan hammadde fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Beyaz eşyada maliyet artışının bir kısmı fiyatlara yansıdı, daha da yansıyacaktır." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.