Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları'nda kongre heyecanı

AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi. AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz tek aday olarak tekrar başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa İl Kadın Kolları'nda kongre heyecanı

HABER | Merve ÖZDEMİR

Programa teşkilat mensuplarının yanı sıra AK Partili vekiller, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala ve Hamza Dağ'da katıldı.

AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Osmangazi Salonu'nda başladı. AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz'ın tek aday olduğu kongre Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı izlendi.

"15 TEMMUZ GECESİ DARBACİLERİN KARŞISINA ASLANLAR GİBİ DİKİLEN KADINLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Erdoğan, "Şehrimizdeki kadın kolları kongre hayırlı olsun. AK Parti kurulduğu günden beri milletimizin tamamını kucaklamıştır. Bununla birlikte AK Parti'nin öncü neferleri hep kadınlar olmuştur. AK Parti'ye oy vermeyi insanları ikna eden sizlersiniz. Hep söylerim kale içerden fethedilir. 15 Temmuz gecesi darbacilerin karşısına aslanlar gibi dikilen kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kadınlarımız hayatın her alanında olmalı ve bunun için mücadele ediyoruz. Partimiz içerisinde de önemli kademelerde önceliği kadınlarımıza veriyoruz. Kadınlarımızın potansiyelini ve gücünü iyi değerlendiremeyen siyasi partinin gücü yoktur. Türkiye'de kadına gerçek değeri veren siyasi hareket AK Parti'dir. Bugün kadınlarımız meclisten iş hayatına kadar etkilidirler. Henüz arzu ettiğimiz seviyeye gelmedik ama bu yolu geri dönülemeyecek şekilde aştık. Bu çabalarımıza destek olan tüm kadınlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. AK Parti Kadın Kolları'nın en temel görevlerinden biri de aile kurumuna sahip çıkmaktır. AK Parti olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda kadın kollarımızdan destek bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kongreye teşkilat mensuplarından katılım yoğun olurken AK Partili vekiller, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala ve Hamza Dağ'da katıldı.

652 delegenin oy kullanacağı kongrede tek aday olan mevcut kadın kolları başkanı Emel Gözükara Durmaz olurken delegelerin oyu ile güven tazelemiş olacak.

DURMAZ: AK KADINLARIMIZ İLE BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Ak Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz yaptığı açıklamada, "Ak Parti her daim kadınlarımızın heyecanlarına talip olmuştur. Dava adalettir, mücadeledir, aşktır. Her kongremiz bir yenilenme ve tazeleme sürecidir. Bizler Cumhurbaşkanımız genel başkanımızın yol arkadaşlarıyız." dedi. Durmaz, "Bizler liderimizin 'kadınlar siyesetin öznesidir' sözlerini dikkate alarak siyaseti en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bizler 2021 yılından beri hiçbir zorluktan yılmadık. Şimdiyse yeni ve güçlü Türkiye'nin inşasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi kadınsız siyaset olmaz. AK Parti kadınlara çok değer veriyor ve onları önemsiyor. Dava adalettir. Irk, cinsiyet ve renk farkı gözetmeksizin kişinin hakkını savunmaktır. Her kongremiz bir yenilenme ve tazelenme sürecidir. Her ne kadar pandemi olsa da kongrelerimiz bayram havasında geçmektedir. Bugünden itibaren durmadan, dinlenmeden çalışan siz AK Kadınlarımız ile bayrağımızı en üste çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Biriz, iriyiz, diriyiz ve hep birlikte güçlü Türkiye'yiz" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kongrede yaptığı konusmada, "Bizler biliyoruz ki kadına fırsat verildiğinde başaramayacakları iş yoktur.Kuruluşudan bu güne kadar özellikle kadın kollarından görev yapmış kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Tarihe yön veren Bursa Türkiye'mizin lokomotif şehirlerindendir. Ekibimizle birlikte elimizle gövdemizi koyduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Projelerimizin hayata geçirilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz gelecek nesillere ilham olacak eserler bırakmaktır. Tabiki yönetimimizde bir miktar yenilenme olacaktır Rabbim birlik ve beraberligimizi bozmasın' dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, " 11 milyona yakın üyesi ile Ak parti dünyanın en büyük partisidir. Çok şükür biz parti olarak diğer partilerden bizi ayıran özelliklere sahibiz. Bursa da Bursalı hemsehrilerimiz bizim yüzümüzü yere bıraktırmadı. Türkiye de bir orta oyun oynanıyor.Bu orta oyuna son vermek gerekiyor. Onun için bizim sorumluluğumuz büyük" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, ""varlığınz ile güçlüyüz, sizler bu 19 yıllık süreçte kapı kapı dolaşarak emek verdiniz. Türkiye nin gücüne güç kattınız. Emeği geçen tüm kadınlarımıza tek tek teşekkür ediyorum.Her zaman dediğimiz gibi kongerelerimiz bizim çoğalma günümüzdür. Her gün yeni isimlerle daha da büyüyeceğiz. Bu dönemin moddosu azalmadan çoğalmak bölünmeden birleşmek bunu nasıl sağlayacağız vefa ile birlik ve beraberlik ile. Partimizin değerli AK kadınları sizler büyük bir sorumluluk yükleniyorsunuz. Geleceğimiz için yeni destanlar yazmak için yollarda olacağız. Çözüm bulmak için ter dökeceğiz daha güzel yarınları hepbirlikte inşa edeceğiz, dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Muhalefete olup sadece söz söyleyebilirdik ama bu 20 senede hem o kadar buyuk hizmetler yaptık hem o kadar secimler kazandık hem de badireler atlattık. Bu 20 sene boyunca her secimde AK Parti'nin 1. Parti olmasını sağlayan Bursa'nın bütün ilçelerinde sokakları caddeleri arşınlayan AK kadınlar Allah sizden razı olsun. İnanandigimiz yolda yürüyoruz. Biz yıllardır dava partisiyiz dedikce muhalefette dava partisiyiz dedi. Şöyle bakalim 20 seneye kim inşa etmiş kim üretmiş.. Yerli ve milli araç yapıyoruz dedigimizde birileri dalga geçmişti. Ak Parti nin kaderi Türkiye'nin kaderi haline gelmiştir. Bugüne kadar bursa Ak Partinin Cumhurbaşkanımızın yüzünü güldürmüştür. 6. Olağan kongremiz hayırlı olsun ve bu güne kadar emek vermiş olam kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi

" BIKMADAN USANMADAN DEVAM EDECEĞİZ"

Divan Başkanı Yasemin Batur, "Üye sayımız 5.5 milyona yaklaştı. Dünyada böylesine büyük kadın teşkilatı yok. Bu yenilenme dönemlerinde yönetimlerimizde bayrağı devreden arkadaşlarımız oluyor. İsimler değişiyor ama hizmetimiz devam ediyor. Hedef 2023. Tekrar zaferden zafere koşacağız. Bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Ziyaret etmediğimiz kimse kalmayacak. Bu duygu ve düşüncelerle kadın kollarımız hayırlı olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.

"İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bursa AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "Kongreler bizim için çok önemli. Kongrelerde tek ses tek nefes oluyoruz. AK Partili olmak millet sevdalısı olmak demektir. Hedeflere doğru yürümek demektir. Biz siyaseti çocuklarımızın geleceği, istikbalimiz için yapıyoruz. Bugüne kadar 19 yılda yapılan hizmetlerde kadınların büyük payı var. Velhasıl kadınsız hizmet olmaz. Kadın siyasetçilerin yetişmesinde AK Parti okul görevi görmüştür. Siyasetten ekonomiye her alanda kadınların önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

"TÜM KADINLARIMIZAA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Bursa Milletvekili Efkan Ala, "Başardığımız işler çok kıymetli. Bugün bir sorun olduğunda liderler diplomasisi devreye giriyor. Cumhurbaşkanımız bu topalntıda yerini alıyor ve konuşarak sorunları hallediyor. Biz kendimizle yarışıyoruz. Başarıyı yönetmek krizi yönetmekten zordur. Daha çok çalışmalıyız. Bugüne kadar bu başarılarda imzası olan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da görev alacak arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.