Hava Durumu

Akçakale, hayalet şehir gibi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşanan savaş psikolojisi vatandaşları olumsuz yönde etkilerken okul sıraları ise yine boş kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akçakale, hayalet şehir gibi

Yaklaşık bir aydır Türkiye'nin en büyük sınır hattına sahip Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi son yaşanan olaylardan dolayı tedirginliklerini yaşamaya devam ederken çocuklar ise halen okula başlayamadı. İlçede okullara savaş tatili verilirken bazı çocuklar ise savaş tatilini evde güvenli ortamda geçirmek yerine çalışarak ailesine maddi katkı sağlamaya başladı.

Dün geceden bu yana sabaha kadar Esad askerleri tarafından tellebiyad sınır kapısının muhaliflerden alınması için gece boyunca bombardımana tutuldu. Atılan bombalar sonucunda sabah erken saatlerde 3 yaralı muhalifin Akçakale ilçesine getirildiği öğrenildi.

Gece sabaha kadar uyumadığını dile getiren Akçakale halkı' son zamanlarda ilçede bombardıman sesleri bizi etkileyeme daha çok başladı. Artık kafayı yemek üzereyiz. Psikolojimiz bozuldu çocuklar artık yerinde duramıyor imkânlarımız doğrultusunda bazı ailelerle şehir merkezinde ev tuttuk kira ile çocuklarımızı oraya yolladık bizde burada bekçilik yapıyoruz dediler.

Öte yandaş savaşın psikolojik etkisini yaşayan ilçe halkının bulunduğu sınıra sıfır noktada bulunan iki mahalle hayalet şehre döndü. Kepenkler açılmadı sokaklar bom boş kaldı. Okulların sırası ise bomboş kaldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.