Hava Durumu

Akşener duyurdu: İmamoğlu'na soruşturma açıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldığını bildirdi. Akşener yaptığı açıklamada, "Devlete karşı durma ve bölücülükle suçlanıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akşener duyurdu: İmamoğlu'na soruşturma açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesinin gündeme geldiği ilk günden bugüne kadar projeye karşı çıktı ve projenin İstanbul'a ihanet olduğunu söyledi. Projenin iptali için başvuru da yapan İmamoğlu, bu konu üzerinden hükümetle ters düştü.

AKŞENER, İMAMOĞLU'NA DAVA AÇILDIĞINI DUYURDU

İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' adlı programa katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için soruşturma açıldığını aktardı.

"DEVLETE KARŞI DURMA VE BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLANIYOR"

Akşener açıklamalarında, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için soruşturma açıldı. Devlete karşı durma ve bölücülükle suçlanıyor" ifadelerini kullandı.

ONGUN: YAZILI İFADE İSTENDİ

Akşener'in ifadelerinin ardından bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, şunları söyledi:

İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur. T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında "Ya Kanal Ya İstanbul" "Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var" afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa'nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen "İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı" iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.