Hava Durumu

Alacakaranlık serisine iki yeni kitap geliyor

Dünya çapında çok satan kitaplardan olan ve filme de uyarlanan Twilight serisi, ülkemizde Alacakaranlık adıyla yayınlanmıştı. Serinin son kitabı olan Breaking Dawn (Şafak Vakti), 10 yıldan uzun bir süre önce kitapçıların raflarında yerini almıştı. Bu kez, yıllardır sözü edilen, hikayenin baş kahramanlarından Edward Cullen'ın ağzından anlatıldığı Midnight Sun'ın tanıtımı yapıldı. Tanıtım sırasında Alacakaranlık serisinin yazarı Stephenie Meyer, iki yeni Alacakaranlık kitabı yazmayı planladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alacakaranlık serisine iki yeni kitap geliyor

Serinin yazarı Stephenie Meyer, Twilight'ın (Alacakaranlık) geri döneceğini duyurdu. Tanıtımı yapılan yeni kitap Midnight Sun olayları Bella Swan'ın yerine Edward Cullen'ın bakış açısından anlatıyor.

Midnigt Sun'ın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

Bu unutulmaz hikâye, Edward'ın gözünden anlatılırken yeni ve kesinlikle karanlık bir dönüş yapıyor. Güzel, gizemli Bella'nın vampir olarak geçirdiği ömrü hem ilgi çekici hem sinir bozucuydu. Edward'ın geçmişi ve karmaşık iç dünyası hakkında yeni, büyüleyici detaylar öğrenirken bunun neden hayatını tanımlayan çekişme olduğunu da anlıyoruz. Hayatını tehlikeye attığını bilirken nasıl Bella'ya aşık olmasına izin verebilirdi ki?

Taslaklar internete sızmıştı

Normalde Midnight Sun'ın çıkışı 2008 yılında olacak ve Twilight Saga'ya nokta koyacaktı ancak kitabın taslakları internete sızdı ve Meyer bu yüzden projenin fişini çekti. Hayranlar, 12 yıl boyunca açıklama yapılmamasından dolayı umutlarını büyük oranda kaybetmişti. Daha önce The Divergent serisi de benzer bir yol izlemiş ve ana hikâyenin sona ermesinin ardından hikâyeyi bir de romantik ilginin üzerinde toplandığı karakterin gözünden anlatmıştı.

Midnight Sun'ın tanıtımı sırasında yazar Meyer, iki yeni Alacakaranlık kitabı yazmayı düşündüğünü söyledi. Screen Rant'in haberine göre Meyer, vampir serisinin yayımlandığı ve filme uyarlandığı dönemde epey konuşulan hikaye örgüsünü henüz tamamlamadığını ve aklında başka hikayelerin olduğunu belirtti.

İki kitap daha yolda

Alacakaranlık hikayelerinin henüz bitmediğini ancak bu kitapları hemen kaleme almak konusunda da kendini hazır hissetmediğini ifade eden Meyer "Evrende geçeceğini düşündüğüm ve yazmayı istediğim iki kitap daha var. Bunların ana hatlarını çıkardım ve ilk kitaba ait olduğunu düşündüğüm bir bölüm yazdım. Bunu şu an yapmaya hazır değilim, yeni bir şey yapmak istiyorum" dedi.

Edward'a dair daha fazla hikayenin yer alması mümkün

Yazar her ne kadar ufak ipuçları verse de yeni hikayelerin kime veya neye dair olabileceği belirsizliğini koruyor. Edward'a dair daha fazla hikayenin yer alması mümkün ancak yeni karakterlerin evrene dahil olması da olası görünüyor. Seride yer alan dört kitap 2008 yılında başlamak üzere filme uyarlanmıştı. Bella karakterini canlandıran Kristen Stewart ve Edward karakterini canlandıran Robert Pattinson epey beğeni toplamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.